Handelingen

Amsterdam, Ed Pelsterpark 2 - Kerk op IJburg

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Kerk op IJburg
Genootschap: PKN Pioniersplek De Binnenwaal
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Adres: Ed Pelsterpark 2
Postcode: 1087EJ
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2011
Architect: Pot, Nicolien
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Sinds 19 december 2010 vinden er vieringen plaats in dit kerkgebouw. Op zondag 30 januari 2011 was de officiële opening.

Het gebouw bestaat uit een centrale kerkzaal, een kleine stilteplek, een multifunctionele ruimte en een kantoorruimte, een plekje voor de kinderen en een grote keuken met bar.

Architecte Nicolien Pot "heeft veel met rondingen gewerkt, de zijwanden zijn lichtdoorlatend en gekleurd en de verlichting in het plafond is ook heel bijzonder. Ook daarbij heeft ze weer kleuren gebruikt". Aldus Ds Rob Visser, sinds najaar 2010 missionair predikant van de Protestantse Gemeente Amsterdam in de wijk IJburg.

Tevens kliederkerk Binnenwaal Amsterdam


In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 1 februari 2011.

De Amsterdamse wijk IJburg had alles, behalve een kerk. Zondag is daar verandering in gekomen. In blok 18 aan het Ed Pelsterpark 2 heeft de protestantse kerk Amsterdam daar een kerk geopend. Deze ”Kerk op IJburg” is een van de zes protestantse pioniersplekken die de Protestantse Kerk in Nederland ondersteunt. Het gebouw heeft een centrale ruimte voor diensten, met daaromheen kleinere ruimten voor vergaderingen, kinderopvang en een stilteruimte. Verder zijn er een ontvangstruimte en een grote keuken met bar. Ds. R. Visser heeft de kerk zondagmorgen tijdens een kerkdienst geopend.

Afbeeldingen