Stad aan 't Haringvliet, Molendijk 33 - Gereformeerde Gemeente

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk: Gereformeerde Gemeente
Genootschap: Gereformeerde Gemeente
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Goeree-Overflakkee
Plaats: Stad aan 't Haringvliet
Adres: Molendijk 33
Postcode: 3243AL
Inventarisatienummer: 03493
Jaar ingebruikname: 1917
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen


Geschiedenis

Kleine zaalkerk, in 1917 gebouwd als gebouw van het kerkgenootschap "Oud Nederduitsch Gereformeerde Gemeente". Op 10 december 1945 heeft deze gemeente zich aangesloten bij het kerkverband van de Gereformeerde Gemeenten. Kerkgebouw verbouwd en uitgebreid in 1984, met een voorgevel waarop een kleine dakruiter. 97 zitplaatsen. Per 31 maart 2015 buiten gebruik. De leden van deze kerk vallen nu onder de afdeling in Middelharnis. In de kerk nu een woning.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad 17 juni 2013

Het is stil in het Flakkeese Stad aan ’t Haringvliet. Kerkelijk wordt het er binnen afzienbare tijd nog stiller. De kleine gereformeerde gemeente is sinds begin dit jaar een afdeling van die in Middelharnis. Sluiting van de kerk lijkt onvermijdelijk.

Uit Reformatorisch Dagblad, d.d. 8 januari 2014

De gereformeerde gemeente (gg) van Stad aan ’t Haringvliet sluit per 1 april de deuren. Daar is de classis Tholen gisteravond mee akkoord gegaan. De gg van Stad aan ’t Haringvliet werd vorig jaar januari al een afdeling van de gemeente in het naburige Middel­harnis. De samenvoeging met Middelharnis heeft in goed overleg met de leden plaatsgevonden. Op 31 maart wordt de laatste dienst in de kerk in Stad aan ’t Haringvliet gehouden. In die dienst zal ds. S. Maljaars (Middelharnis) voorgaan. De gemeente van Stad aan ’t Haringvliet telt 34 leden en doopleden. Het is een van oorsprong Bakkeriaanse gemeente. Het kerkgebouw stamt uit 1917.

Afbeeldingen

ExterieurInterieur
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen