Handelingen

Tilburg, Offenbachstraat 105 - Het Kruispunt

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object:
Genootschap:
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Tilburg
Plaats: Tilburg
Adres: Offenbachstraat 105
Postcode:
Inventarisatienummer: 8304
Jaar ingebruikname:
Architect:
Huidige bestemming: kerkgebouw Gereformeerde Gemeente
Monument status: geenGeschiedenis

Kruispunt; jk 05-03-2014

Evangelisatiepost, afdeling van de Gereformeerde Gemeente te Sprang-Capelle. Voormalige constructiewerkplaats, in 1983 tot kerk verbouwd. Ca 100 zitplaatsen.

In de Media

  • Uit Nederlands Dagblad, 25 september 2007.

De evangelisatiepost van de Gereformeerde Gemeenten in de multiculturele wijk Heikamp in Tilburg is verbouwd tot inloopcentrum. Met Het Kruispunt, zoals het vernieuwde gebouw heet, hoopt evangelist Henk van den Boogaart makkelijker bezoekers over de drempel te krijgen.
"Tot voor kort hadden wij een Bijbelwinkel. Daarmee kregen wij echter nauwelijks contact met buurtgenoten. Als je daar naar binnen ging, moest je immers wel wat hebben met de Bijbel en ook wat kopen. Ik ben toen begonnen met activiteiten voor kinderen en ouderen in het naastgelegen kerkgebouw. Maar daar kon je niet naar binnen kijken, waardoor wij moeilijk belangstellenden over de drempel kregen. Ik kreeg wel eens de reactie: Henk, wat gebeurt er met mij als ik hier naar binnen ga?'. Daarom is besloten het pand volledig te verbouwen."
Negentig procent van het werk is gedaan door vrijwilligers uit de classis Dordrecht. De veertien kerken in de regio hebben de verantwoordelijkheid voor de evangelisatiepost in Tilburg.
Zaterdag is de officiële opening van het gebouw aan de Offenbachstraat 105; een week later houdt Het Kruispunt open huis.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur

Orgel