Handelingen

Utrecht, Kromme Nieuwegracht 62 - Remonstrantse Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Ottone
Genootschap: Apostolisch Genootschap
Provincie: Utrecht
Gemeente: Utrecht
Plaats: Utrecht
Adres: Kromme Nieuwegracht 62
Postcode: 3512HL
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1886
Architect: Nieuwenhuis, F.J.
Huidige bestemming: horeca, kerk
Monument status: Gemeentelijk monument

Geschiedenis

Gebouwd als Remonstrantse Kerk. Van 1956 tot 1988 Apostolisch Genootschap.

(In 1956 nam de Remonstrantse Broederschap de historische, gerestaureerde Geertekerk in gebruik).

Later horeca.

Sinds 2011 heet de locatie "Ottone": zie info hieronder.

Dit voormalig kerkgebouw uit 1863 aan de Kromme Nieuwegracht toont een verscheidenheid aan stijlkenmerken. Opvallend is de hoekige, Byzantijnse toren. Het pand, gebouwd door remonstranten, is lang gebruikt door het Apostolisch Genootschap. De kerk staat op de plaats waar vroeger de kapel van Hiëronymus stond. Op deze plek is ooit de Latijnse School opgericht en is lange tijd wetenschappelijk onderricht gegeven. Uiteindelijk is daar de Universiteit van Utrecht uit voortgekomen. Het interieur biedt een aangename en heldere ruimte die voor talrijke doeleinden benut kan worden. Tijdens de Utrechtse festivals is het pand regelmatig in gebruik voor concerten en voorstellingen. Ottone is verder uitstekend geschikt voor grotere bijeenkomsten en evenementen zoals bruiloften, promoties, personeelsfeesten en congressen.

  • 2016 Sinds enkele jaren wordt deze voormalige kerk op zondag gehuurd voor vieringen van de Central Life Church (CLC) Utrecht, een Evangelische gemeente.
  • 2018 Deze gemeente heet nu Motion Church. In september 2018 heeft de Motion Church de Marcuskerk in Utrecht aangekocht. De Marcuskerk is vanaf februari 2019 in gebruik.

Afbeeldingen