Handelingen

Utrecht, Lomanlaan 49 - Transwijkkapel

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Transwijkkapel
Genootschap: Oecumenisch Protestants
Provincie: Utrecht
Gemeente: Utrecht
Plaats: Utrecht
Adres: Lomanlaan 49
Postcode: 3526XC
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1960
Architect:
Huidige bestemming: gesloopt
Monument status: geen

Geschiedenis

Tijdelijk in voormalige kantoorpand Domus Medica.

Woonzorgcentrum Transwijk is een kleinschalig woonzorgcentrum in de wijk Kanaleneiland en heeft 150 cliënten zorg. Ook beschikt zij over twee huiskamerprojecten voor licht dementerende cliënten. Hier kunnen de cliënten onder intensieve, professionele begeleiding de dag doorbrengen om zo een verpleeghuisopname uit te stellen. Transwijk grenst aan het park Transwijk. Cliënten kunnen dagelijks een warme maaltijd gebruiken in het restaurant, een bezoek brengen aan de fysiotherapie, de kapsalon, de bibliotheek of de huiswinkel. Alle faciliteiten van Transwijk zijn ook beschikbaar voor ouderen uit de wijk. Zo is het mogelijk om gewoon eens binnen te lopen voor een vers kop koffie of thee. Ook kan deelgenomen worden aan alle gezellige activiteiten. Transwijk heeft 105 medewerkers en 90 vrijwilligers.

Op dit moment is Transwijk gehuisvest in De Zusters aan de Lomanlaan 103. Dit is het voormalige kantoorpand van Domus Medica dat door Mitros is omgebouwd tot zorginstelling. Een uniek project in Nederland en een uitgelezen kans voor ons om in de wijk te blijven. In plaats van het oude gebouw komt een gloednieuw, modern en mooi pand met appartementen waar men kan wonen met en zonder zorg.

Orgel

Het orgel is in 1967-1968 gebouwd door de firma J. de Koff & Zoon (Utrecht). In 2009 is het overgeplaatst naar het nieuwe gebouw, waar het in de activiteitenzaal staat.

Dispositie
  • Manuaal: Gedekt 8' - Prestant 4' - Roerfluit 4' bas/discant - Octaaf 2' - Cymbel ½' 1 sterk bas/discant.
  • Pedaal: aangehangen.

Mechanische sleeplade. Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-f1.

Afbeeldingen