Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


Arnhem (Elderveld), Den Haagweg 1 - Kandelaar

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk: Kandelaar
Genootschap: PKN Gereformeerde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Arnhem
Plaats: Arnhem
Adres: Den Haagweg 1
Postcode: 6843LP
Inventarisatienummer: 10960
Jaar ingebruikname: 1975
Architect: Rotshuizen, J.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

De Kandelaar is gebouwd in de jaren 1975/1976 en in gebruik genomen op zondag 18 mei 1976. De kerk werd in het begin ook gebruikt door de R.K. St. Lucasparochie.

De architect van het kerkgebouw is de Arnhemmer Ir. J. Rotshuizen, zoon van de architect E.J. Rothuizen (later gewijzigd in Rotshuizen). Hij heeft in de jaren vijftig ook de Salvatorkerk (Arnhem-Zuid) en in de jaren zestig de Opstandingskerk (wijk Paasberg) ontworpen. De bouwer van het electronische orgel in De Kandelaar kwam uit Amersfoort.

In mei 2001 staat is een orgel geplaatst. Het werd in 1963 door de firma Ernst Leeflang (Apeldoorn) gebouwd voor de Pniëlkerk in Arnhem en in 2001 overgeplaatst naar De Kandelaar.

Dispositie
  • Manuaal: Holpijp 8' bas/discant - Quintadeen 8' bas/discant - Praestant 4' bas/discant - Roerfluit 4' bas/discant - Octaaf 2' bas - Quint 2⅔' discant - Mixtuur 2-3 sterk bas/discant.
  • Pedaal: aangehangen.

Mechanische sleepladen. Manuaalomvang: C-f3. Pedaalomvang: C-d1.

Afbeeldingen

ExterieurInterieur
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen