Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


Houten, Oud Wulfseweg 1 - Molukse Evangelische Kerk

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap: Geredja Indjila Maluku
Provincie: Utrecht
Gemeente: Houten
Plaats: Houten
Adres: Oud Wulfseweg 1
Postcode: 3992LT
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1998
Architect: G.I.M. Houten
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Deel van Moluks Centrum.

In de media

Persbericht ANP, 18 februari 2010.

Een brand die donderdagochtend woedde in het pand van de Molukse Kerk in Houten blijkt te zijn aangestoken. Dat maakte de politie bekend.

De brand ontstond in de kantine van het gebouw. De brandweer wist het vuur snel te blussen waardoor de schade beperkt is gebleven. Onderzoek wees uit dat de brand is aangestoken. Onduidelijk is of de actie specifiek gericht was tegen de Molukse gebruikers van het pand. „We hebben nog geen dader op het oog", aldus een politiewoordvoerder.

De Stichting Moluks Instituut voor Kerk en Samenleving is de hoofdgebruiker van het gebouw aan de Oud Wulfseweg. Sinds 2007 is er ook een ruimte ingericht als islamitisch gebedslokaal.

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen