Middelrode, Driezeeg 40 - Sacrament

Gegevens locatie en gebouw
Oorspr. bestemming: Rooms Katholieke Kerk
Huidige bestemming: Rooms Katholieke Kerk
Monumentstatus:
Inventarisnummer: 07901

Geschiedenis

Per 1 januari 2012 zijn de parochie van Sint Petrus’ Stoel van Antiochië te Berlicum en de parochie van het Allerheiligst Sacrament te Middelrode gefuseerd. De naam van de nieuw gevormde parochie is Sint Norbertus. Voorlopig blijven beide kerklocaties in gebruik. In het verleden is wel eens genoemd de Petruskerk te vervangen door een nieuwe passende kerk en daarna de kerk van Middelrode af te stoten. Maar dat zijn plannen die voorlopig ook niet worden uitgevoerd. Sint Petruskerk in Berlicum is per 1 juli 2012 gesloten en wordt gesloopt. De kerk van het Allerheiligst Sacrament in Middelrode wordt de ' tijdelijke' parochiekerk voor de parochie H. Norbertus ( Berlicum en Middelrode) tot er in Berlicum een nieuwe kerk gebouwd is op de plaats van de Petruskerk.