Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:

Open kerken

Open Kerken per Provincie

Stap nooit zomaar op opengestelde kerken af. Een kerk kan gesloten zijn in verband met een huwelijkssluiting, een uitvaart, een bijeenkomst, enz. Bel eerst het kerkelijk bureau, de plaatselijke VVV, een predikant o.i.d. om niet voor niets op kerkenpad te gaan.

Wilt U als U open kerken erbij zet, dit op abc per provincie doen, dan wordt het niet zo rommelig.
Van de stichting Open Kerken kreeg Reliwiki de uitnodiging om deel uit te maken van het Europees netwerk.

Drenthe

Friesland

• Alde Fryske Tsjerken

Ongeveer alle kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken zijn te bezoeken. Op de website van de stichting staan de sleuteladressen van de beheerders. Maak zoveel mogelijk van te voren een afspraak. De kerk kan gesloten zijn, o.a. in verband met een trouwerij, een vergadering, een uitvaartdienst.

• Leeuwarden, Bonifatiusplein 20 - Bonifatius Buiten de vieringen is de St. Bonifatiuskerk geopend op zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur voor meditatie en gebed, een kaarsje, zomaar of om de kerk te bekijken. Tijdens deze openstelling treedt de kerkwacht op als gastvrouw/gastheer. Ook kunt u religieuze voorwerpen en ansichtkaarten van de kerk kopen

Gelderland

• Apeldoorn, Hoofdstraat 18 - O.L. Vrouw ten Hemelopneming - Sinds de lente van 2015 is de Onze Lieve Vrouwekerk iedere zaterdagmiddag van 15.00-16.30 uur open voor belangstellenden. Men kan de kerk bezichtigen (uitgezonderd De Schatkamer) of bezoeken voor gebed. Soms zijn er bijzondere activiteiten zoals koorzang of orgelspel. De entree is vrij.
  • Beltrum, Mariaplein 2 - O.L. Vrouw ten Hemelopneming - De Beltrumse kerk zet de deuren in de maanden juli en augustus weer open voor bezoekers, die de kerk willen bezichtigen. De openstelling is elke woensdag van 11.00 tot 15.00 uur. Tijdens de bezichtiging zijn vrijwilligers aanwezig die de bezoekers een toelichting kunnen geven.

Groningen

• Kijk op de website van de Stichting Groningerkerken voor te bezoeken kerken van die Stichting.
  • Harkstede, Hoofdweg 63 - Ned. Herv. Kerk - Openstelling zaterdagen 2017: De kerk is open vanaf 13.00 uur. In de kerk is ook iemand aanwezig die u graag rond wil leiden en vertellen over de stichters van de kerk: Henric Piccardt en zijn vrouw Anna Elisabeth Rengers. Is de kerk is een vitrine met archeologische vondsten uit het Meerstadgebied, het vroegere Heidenschap en Froombosch te bekijken.

Limburg

Noord-Brabant

Noord-Holland

Overijssel

• Dalfsen, Kerkplein 31 - Grote- of Cyriacuskerk - De Grote Kerk in Dalfsen is in de maanden mei tot en met september 2017 open voor publiek. Belangstellenden kunnen op de dinsdagmiddagen van 14.00 uur tot 17.00 uur en donderdagochtenden van 10.00 tot 12.00 uur een kijkje nemen. Tijdens de openstelling zal gedurende ongeveer een uur orgelspel te horen zijn van een organist uit Dalfsen of omgeving. Er zijn altijd twee gastheren of -dames aanwezig om bezoekers te ontvangen of rond te leiden.

Utrecht

• Utrecht - (stad) Veel kerken geopend, niet alle kerken zijn tegelijk open, informatie op Kerkenkijken

Zeeland

Zuid-Holland