Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


Rozenburg, Juliana van Stolberglaan 1 - Leger des Heils

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap:
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Rotterdam
Plaats: Rozenburg
Adres: Juliana van Stolberglaan 1
Postcode:
Inventarisatienummer: 03328
Jaar ingebruikname: 1980
Architect:
Huidige bestemming: sportschool
Monument status: geenGeschiedenis

Rozenburg, korpsgebouw Leger des Heils; jk 01-11-2010

In 1975 begonnen Lt. en mevr. A. Muller vanuit korps Maassluis (in welke plaats zij de korpsofficieren waren) met een stukje Legerwerk in Rozenburg. Een schuchter begin maar wel met fijne resultaten en het evangelisatiewerk was niet tevergeefs geweest. Naast het evangelisatiewerk werd er op zondag een samenkomst en een zondagsschool gehouden. Deze activiteiten werden in verschillende gehuurde gebouwen gehouden.
De Legerleiding besloot aan Rozenburg de status van korps te geven met een eigen officier. Op 18 juni 1976 kwam Lte. W. Graafland naar Rozenburg waar later Lte. G. S. Westmaas bij kwam om het legerwerk te ondersteunen.

In 1978 is men begonnen met plannen voor een eigen korpsgebouw en de opening vond plaats op 22 maart 1980.

Op enig moment (?) is het pand weer verkocht en werd er een kantoor in gevestigd. Daarvoor werden in de zijgevel een aantal lage ramen aangebracht. Later is er een sportschool in gevestigd. Anno 2010 staat het pand weer te huur.

Afbeeldingen

Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen