Na 6 jaar dreigt RELIWIKI op te houden. Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


Vlissingen, Kerklaan 19 - Martinus / Adventkerk

Uit Reliwiki
Ga naar: navigatie, zoeken

laat alleen artikel objecten zien
laat overige objecten op deze kaart zien


Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap:
Provincie: Zeeland
Gemeente: Vlissingen
Plaats: Vlissingen
Adres: Kerklaan 19
Postcode: 4386AL
Inventarisatienummer: 06859 19054
Jaar ingebruikname: 1938
Architect: Velsen, J. van
Huidige bestemming: Zevende-Dags Adventisten (2006)
Monument status: GeenInhoud

Geschiedenis

Gebouwd als R.K. St. Martinuskerk in West Souburg. Uitbreiding 1966.

Buiten gebruik als R.K. kerk in 1999. Sinds 2005 in gebruik door de Zevende-Dags Adventisten, met de naam Adventkerk.

In 2004 zijn de Adventgemeenten (Zevendedags Adventisten) van Vlissingen en Middelburg samengevoegd tot Adventgemeente Zeeland.

Op 15 juni 2005 is de in 1999 gesloten R.K. Sint Martinuskerk te Vlissingen (1936, J. van Velsen) door deze gefuseerde gemeente gekocht. Er moest aan het gebouw nog het een en ander worden opgeknapt. Bovendien moest een doopbad van twee bij drie meter worden gebouwd.

De Zevendedags Adventisten kwamen tot 2006 bijeen in de Doopsgezinde kerk van Middelburg en De Ark te Oost-Souburg. De Martinuskerk is aangepast en verbouwd en 17 juni 2006 door de 7de Dags Adventisten in gebruik genomen. De nieuwe naam is Adventkerk.

Plattegrond. Bron: Kerken in het Bisdom Breda, Auteur: Ton van Nijnatten. Uitgeverij: Buijten en Schipperheijn B.V. juni 2004.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 21 maart 2006.

De verbouwing van de Martinuskerk in West-Souburg (Zeeland) bereikt de laatste fase. Dat meldt het maartnummer van het informatieblad van de zevendedagsadventisten. Nog deze maand hoopt de gemeente in West-Souburg de nieuwe kerk in gebruik te nemen en afscheid te nemen van gebouw de Ark in Oost-Souburg.

De nieuwe kerk voor de zevendedagadventisten, die nu nog Martinuskerk heet, gaat de Adventkerk heten. De officiële ingebruikname is op ”sabbatmiddag” 17 juni, zo meldt het informatieblad.

Afbeeldingen

Martinuskerk

Adventkerk

De volgende foto's zijn gemaakt op 21-7-2011 door J.B.v.d.Bie, Oosterland (Zld).
Persoonlijke instellingen
Naamruimten

Varianten
Handelingen
Navigatie
Hulpmiddelen