Handelingen

Amsterdam, Roetersstraat 170 - Stroom

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Stroom
Genootschap: Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Amsterdam
Plaats: Amsterdam
Adres: Roetersstraat 170
Postcode: 1018WC
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2007
Architect:
Huidige bestemming: filmtheater
Monument status: geen

Geschiedenis

In "Kriterion".

In de media

  • Uit Nederlands Dagblad, 4 februari 2010.

Het vrijgemaakt-gereformeerde kerkplantingsproject Stroom in Amsterdam biedt ouders ruimte hun kinderen niet te laten dopen, wanneer ze dat niet willen. Dat schrijft kerkplanter Martijn Horsman op zijn weblog. Kerken in de regio willen daarover in gesprek met Stroom, een gesprek dat voor gisteravond stond geagendeerd. Horsman liet donderdagmiddag via de website Twitter weten dat hij "op het matje moet bij de classis". Naderhand laat hij desgevraagd weten dat dat met een knipoog is gemeld. "Wij gaan juist een broederlijk gesprek aan."

Horsman schreef op zijn weblog dat de doop oorspronkelijk zowel de keuze voor Jezus als de toetreding tot een nieuwe gemeenschap markeerde. "Maar zodra de eerste christenen kinderen kregen, gingen deze twee dingen uit elkaar lopen. Sindsdien moet je een beetje kiezen waar je doop beter vindt passen: bij het begin van discipelschap en gemeenschap, of als markering van de volwassen keuze. Niet zo verwonderlijk dat baptisten hun kinderen opdragen en kinderdopers hun volwassenen om een belijdenis vragen. Beiden voelen vanuit hun eigen positie toch een bepaalde lacune."

Bij Stroom - dat officieel onder de kerkenraad van de kerk van Amsterdam-Centrum valt en voor een deel door de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt) samen gefinancierd wordt - is ruimte voor beide zienswijzen, schrijft Horsman. "We zegenen alle nieuwe kinderen binnen de gemeente en nodigen de ouders uit om het kind ook te laten dopen. Wie dat laatste niet wil: onze zegen heb je."

Externe links

Afbeeldingen