Handelingen

Apeldoorn, Gijsbrechtgaarde 101 - De Voorhof

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Provincie: Gelderland
Gemeente: Apeldoorn
Plaats: Apeldoorn
Adres: Gijsbrechtgaarde 101
Postcode: 7329CA
Bouwja(a)r(en): 1995
Sonneveld-index: 00151
Architect: Borkent
Oorspronkelijke bestemming: Gereformeerde kerk Vrijgemaakt
Huidige bestemming: Gereformeerde kerk Vrijgemaakt
Monument status: Geen


Geschiedenis

Aardige, functionele, moderne kerk. Architectonisch lijkt deze kerk, vooral van binnen, best een beetje op een R.K. Bossche School kerk.

Het Bakker en Timmenga-orgel uit 1930 uit de Gereformeerde Kerk van Tzum is uitgebreid door de firma Steendam en daarna geplaatst in de Geref. Kerk Vrijgemaakt De Voorhof in Apeldoorn. Op vrijdag 3 februari 2006 is dit orgel officieel in gebruik genomen. (55-06)

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 27 november 1995.

Tijdens een bijeenkomst van kerkeraad en gemeente van de gereformeerde kerk (vrijgemaakt) te Apeldoorn is vrijdagvond het tweede kerkgebouw, De Voorhof, in woonwijk De Maten overgedragen aan de kerkeraad. Bij de opening waren wethouder R. Ober, vertegenwoordigers van de drie christelijke gereformeerde kerken in Apeldoorn en enkele oud-predikanten van de gemeente aanwezig, onder wie ds. Tj. Boersma en ds. R. Hoogsteen. In zijn toespraak herinnerde P. van Eeken, voorzitter van de bouwcommissie, eraan dat bijna twintig jaren geleden het eerste kerkgebouw aan de Gen. Van Heutzlaan was geopend, waarin sedert 1 januari 1987 dubbele diensten moesten worden gehouden. Op 1 februari van dit jaar was de bouw van De Voorhof van start gegaan en nu ruim tien maanden later was het bouwwerk geheel voltooid. De praeses van de kerkeraad, ds. J. A. Boersema, bracht dank aan de bouwcommissie en sprak zijn dankbaarheid uit voor de saamhorigheid van de gemeente. De predikant nam als uitgangspunt voor zijn toespraak de woorden uit Efeze 2 vers 21.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur