Handelingen

Assen, Nobellaan 140 - Maranatha (1966 - 2020)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Maranathakerk
Genootschap: Gereformeerde kerk (Vrijgemaakt)
Provincie: Drenthe
Gemeente: Assen
Plaats: Assen
Adres: Nobellaan 140
Postcode: 9402BP
Sonneveld-index: 13813
Jaar ingebruikname: 1966
Architect: Ruiter, A. de
Huidige bestemming: gesloopt
Monument status: Geen


Geschiedenis

Moderne kerk met toren.

  • 2020 - In de markante Maranathakerk (GKV) in Assen–West is op 11 oktober de laatste kerkdienst gehouden. De in 1966 gebouwde kerk is verkocht en zal worden gesloopt. Het orgel (Blank 1973) is verkocht aan de grote St. Annakerk in Merelbeke (B), Het gaat daar voorlopig het hoofdorgel vervangen tijdens de restauratie. Daarna wordt het ingezet als koororgel.
  • 2021 - Actium Wonen start komend jaar met de bouw van 43 sociale huurappartementen op de plek van de Maranathakerk aan de Nobellaan in Assen. Het appartementengebouw wordt opgetrokken in deels vier en deels zes bouwlagen. Het liefst wil Actium nog dit jaar beginnen met de voorbereiding en sloop van het leegstaande kerkgebouw uit 1966. En als dat niet lukt, wil de corporatie begin komend jaar meteen aan de slag.
  • 2022 - Woningcorporatie Actium is begonnen met de sloop van de Maranathakerk aan de Nobellaan in Assen. Op die plek komen 43 sociale huurwoningen.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 19 juli 2005.

De gereformeerde kerk vrijgemaakt van Assen-Noord is per 1 juli gesplitst in twee zelfstandige kerken. „Achtergrond”, zo meldt het jongste nummer van het vrijgemaakte weekblad De Reformatie, „is het streven naar kleinschaligheid om binnen de gemeente nauwer bij elkaar betrokken te zijn, en gemeenteopbouw tot eer van God in liefdevol omzien naar elkaar en de wereld om ons heen.” De kerk van Assen-Noord ging verder als gereformeerde kerk Assen-West, en er ontstond de gereformeerde kerk Assen-Peelo. Beide gemeenten maken gebruik van hetzelfde kerkgebouw, de Maranathakerk.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur