Handelingen

Assen, Scharmbarg 37 - Het Noorderlicht

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Het Noorderlicht
Genootschap: Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt
Provincie: Drenthe
Gemeente: Assen
Plaats: Assen
Adres: Scharmbarg 37
Postcode:
Sonneveld-index:
Jaar ingebruikname: 2015
Architect:
Huidige bestemming: Kerk
Monument status: geenGeschiedenis

Moderne kerk zonder toren.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, d.d.5 juni 2014

De gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) Assen Peelo heeft begin deze maand de voormalige bibliotheek naast wijkgebouw ’t Markehuus van de gemeente Assen gekocht.

De voormalige leeszaal stond al enige tijd leeg, omdat alle wijkfilialen van de bibliotheek in Assen vanwege bezuiniging gesloten zijn. Het pand moet een grondige verbouwing en uitbreiding ondergaan. In het voorjaar van 2015 moeten de werkzaamheden voltooid zijn. De kosten bedragen bijna 1,2 miljoen euro. Een deel van dat bedrag staat al op de bankrekening van de gemeente. De gemeente was in het verleden mede-eigenaar van de gereformeerd vrijgemaakte Maranathakerk, maar heeft haar aandeel verkocht.

De gkv Assen Peelo huurt de Maranathakerk nu voor de zondagse kerkdiensten. De meeste vergaderingen en catechisaties en andere activiteiten, zoals de jeugdsoos, worden al een paar jaar in wijkgebouw ’t Markehuus gehouden.

Assen kent vijf zelfstandige gkv’s. Behalve Peelo zijn dat De Kandelaar, Het Lichtpunt, De Voorhof en de Maranathakerk. Assen Peelo bestaat sinds 2005 en heeft rond de 600 leden, meest jonge gezinnen.

  • Uit RTV Drenthe.nl d.d. 24 augustus 2015

Het is een megaklus, maar hij is bijna geklaard. In de wijk Peelo in Assen staat de nieuwe gereformeerd-vrijgemaakte kerk Het Noorderlicht. Terwijl overal kerken sluiten, opent deze kerk zijn deuren. Door de inzet van een paar honderd kerkgangers is het budget van 1,2 miljoen euro niet overschreden

Afbeeldingen