Handelingen

Assen, Talmastraat 111 - St. Athanasius (2002 - 2018)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: St. Athanasius.
Genootschap: Koptisch Orthodoxe Kerk
Provincie: Drenthe
Gemeente: Assen
Plaats: Assen
Adres: Talmastraat 111
Postcode: 9402HA
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1975
Architect:
Huidige bestemming: Gesloopt
Monument status: geen

Geschiedenis

Voormalig Rode Kruisgebouw. De Koptisch-Orthodoxe kerk heeft drie jaar een zwervend bestaan geleid langs diverse gehuurde gebouwen. Oktober 2002 heeft men een gebouw aan de Talmastraat 111 gekocht en ingericht als kerk. Aanvankelijk was dit het Rode Kruisgebouw. Daarna hebben de Onafhankelijke Baptisten het gekocht Ze gaven het de naam De Ark. Enige jaren geleden is er brand geweest waarna het een poos heeft leeg gestaan. (50-03) Bescheiden moderne kerk. Op 28 Sept. 2000 door brand zwaar beschadigd, maar hersteld. Vanaf 2002 in gebruik als Koptisch Orthodoxe Kerk St. Athanasius.

  • 2018 - In 2018 is in Assen aan de Talmastraat 111 een nieuwe Koptische Kerk gebouwd. De entreedeuren van het oude gebouw zijn in de nieuwe kerk hergebruikt. Naam van de kerk: Heilige Maria en St. Athanasius de apostolische Kerk

In de media

  • Uit Dagblad van het Noorden , d.d. 5 mei 2015

Paus Tawadrous II heeft maandag de Koptische kerk aan de Talmastraat in Assen ingewijd. Dit gebeurde tijdens een bezoek van de paus aan Nederland. De paus zalfde een altaar en enkele afbeeldingen in het kerkgebouw. Het gebouw is sinds eind 2002 door de Egyptische christenen in gebruik. Door de politieke onrust in Egypte sinds de val van president Moebarak zijn velen naar Nederland gekomen.

Afbeeldingen