Handelingen

Groesbeek, Ketelstraat 1 - Heilig Hart van Jezus

Uit Reliwiki

(Doorverwezen vanaf De Horst, Ketelstraat 1 - Heilig Hart van Jezus)


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Heilig Hart van Jezus
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Berg en Dal
Plaats: Groesbeek (De Horst)
Adres: Ketelstraat 1
Postcode: 6562LG
Sonneveld-index:
Jaar ingebruikname: 1952
Architect: Laan, N. van der
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: Gemeentelijk monumentGeschiedenis

Mooie wederopbouwkerk met toren in het dorp De Horst, ten oosten van Groesbeek. Buiten regulier gebruik in 2001.

Op nieuwjaarsdag 2016 is de kerk van het Goddelijk Hart van Jezus officieel 'ontwijd'. Vanaf die dag staat het parochiekerkje van De Horst niet langer te boek als godshuis.

  • 2016 - Onttrokken aan de eredienst
  • 2020 - Er zijn twee gegadigden voor de Goddelijk Hart van Jezuskerk in Groesbeek (De Horst), een gemeentelijk monument dat in 2016 werd gesloten voor de eredienst. De ene partij is een vastgoedondernemer uit Nijmegen die in het kerkgebouw zijn medische bedrijf wil vestigen en er uiteindelijk appartementen wil bouwen. De andere partij is Hofmans Vastgoed, ondernemer op De Horst, die het kerkgebouw, Gemeentelijk Monument en WOII-Monument, wil behouden voor de dorpsgemeenschap. De financiering van dat plan wordt door meerdere professionals voorbereid.
  • 2020 - Op 18 december 2020 heeft Pieter Spierings de Kerk gelegen aan de Ketelstraat in Groesbeek-De Horst laten afsluiten voor de dorpsbewoners en de sloten van de kerk vervangen.
  • 2020 – Na een dringende oproep van de bewoners van De Horst heeft het kerkbestuur op woensdag 23 december 2020 een houten wand in de kerk aangebracht zodat de Mariakapel weer bezocht kan worden.
  • 2021 - De Heilig Hart kerk op De Horst bij Groesbeek – ook wel de witte kerk genoemd – is zaterdagmorgen 1 mei 2021 definitief aan de katholieke eredienst onttrokken.

Orgel

Het orgel is gebouwd door firma Bernard Pels & Zn in 1957.

In de media

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur