Handelingen

Dokkum, Op de Keppels 1 - De Ark

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Ark
Genootschap: Pinkstergemeente
Provincie: Friesland
Gemeente: Noardeast-Fryslân
Plaats: Dokkum
Adres: Op de Keppels 1
Postcode: 9101DG
Inventarisatienummer: 14422
Jaar ingebruikname: 1998
Architect: na te gaan
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

In 1983 is Pinkstergemeente De Ark gesticht als Evangeliegemeente De Ark. Aanvankelijk kwam men bijeen in de Hervormde pastorie. Later werd een voormalig bankgebouw gekocht. En in 1998 verhuisde men naar een verbouwde school aan Op de Keppels. De naam is in 2006 gewijzigd in Pinkstergemeente De Ark. (57-07/60-08)

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 15 juli 2008.

Pinkstergemeente de Ark in Dokkum vierde vorige maand haar 25-jarig jubileum. Vijfentwintig jaar geleden stichtte voorganger Ben Buwalda de gemeente onder de naam Evangeliegemeente De Ark. De gemeente kwam aanvankelijk bijeen in een hervormde pastorie. Na enkele jaren werd een voormalig bankgebouw gekocht. Tien jaar geleden verhuisde de gemeente naar haar huidige onderkomen, een verbouwde school aan Op de Keppels.

Twee jaar geleden vond een naamsverandering plaats. De gemeente gaat sindsdien door het leven als Pinkstergemeente De Ark. „Omdat we meer herkenbaar wilden zijn als een gemeente die gelooft in het werk, de gaven en de vruchten van de Heilige Geest”, aldus Buwalda op de website van Manna-vandaag.

Afbeeldingen