Handelingen

Emmen, Sterrenkamp 14 - Bethel

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Bethel
Genootschap: Evangelische Gemeente Emmen
Provincie: Drenthe
Gemeente: Emmen
Plaats: Emmen
Adres: Sterrenkamp 14
Postcode: 7811HB
Sonneveld-index: 13925
Jaar ingebruikname: 1980
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Uitbreiding in 2002. De kerk was te klein en is voorjaar 2002 uitgebreid met 80 zitplaatsen. De oude kosterswoning is gesloopt. Zo kwam er ruimte vrij om meer vergaderruimte te creëren. (47-02/48-02)

  • 2020 - De christelijk gereformeerde kerk vertrekt uit het centrum van Emmen. De huidige behuizing in de Bethelkerk wordt te krap. Er is te weinig ruimte voor ontmoeting na de dienst, te weinig parkeercapaciteit en ook de opvang van kinderen is lastig. Bovendien bevat het gebouw asbest, wat op termijn moet worden vervangen. De gemeente wil graag verhuizen naar gebouw Ichtus, nu nog eigendom van de Protestantse Gemeente Emmen. De christelijk gereformeerde kerk telt zo’n 550 leden en iedere zondag bezoeken hiervan tussen de 250 en 300 mensen de diensten. In de Protestantse Gemeente is juist sprake van krimp. Het aantal actieve leden daalt, waardoor het gebouw te groot is en er te weinig financiële ruimte is om het pand te onderhouden. De Protestantse Gemeente Emmen wil het gebouw Ichtus graag als kerk behouden en staat positief tegenover de komst van de christelijk gereformeerden. Op termijn willen de gemeentes samen het gebouw Ichtus gaan gebruiken.
  • 2022 - De christelijke gereformeerde kerk (cgk) Bethel in Emmen komt vanaf 6 februari 2022 samen in de Ichthuskerk van de protestantse gemeente Emmen.
  • 2022 - Leegstaande Bethelkerk in centrum van Emmen blijft een kerkgebouw. Evangelische Gemeente Emmen nieuwe eigenaar

Afbeeldingen