Handelingen

Gorinchem, Stalkaarsen 19 - Ontmoetingskerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Ontmoetingskerk
Genootschap: Vrije Evangelische Gemeente
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Gorinchem
Plaats: Gorinchem
Adres: Stalkaarsen 19
Postcode: 4205PG
Sonneveld-index:
Jaar ingebruikname: 2014
Architect: Bureau Architraaf
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geenGeschiedenis

Nieuwe kerk van de Vrije Evangelische Gemeente, op 8 maart 2015 in gebruik genomen. Het ontwerp van de nieuwe kerk is van Bureau Architraaf.

De Vrij Evangelische Gemeente bestaat in Gorinchem al langer. Bekend is dat tussen 1964 en 1989 de Jagerskapel werd gebruikt. Dit was een voormalige Hervormde kerk. Deze kerk is gesloopt. Tussen 1989 en 2007 werd de Heilige Geestkapel gebruikt. Tussen 2007 en 2015 kerkte men in De Ark. En vanaf 2015 is deze Ontmoetingskerk het “thuis” van de Vrije Evangelische Gemeente.

  • Dit kerkgebouw is ook in gebruik als Orthodoxe Kerk van de Heilige Maximos de Belijder.

In de media

  • Uit De Stad Gorinchem 20 maart 2014

Aan de Stalkaarsen 19 in Gorinchem werd dinsdag de eerste paal geslagen voor een nieuw kerkgebouw voor Vrije Evangelische Gemeente De Ontmoetingskerk. De gemeente groeide uit haar jasje en nieuwbouw was dan ook meer dan welkom. Het kerkgebouw werd te klein en regelmatig moest uitgeweken worden naar andere locaties. Het staat van het gebouw aan de Stalkaarsen verslechterde in rap tempo. De behoefte aan een groter en eigen kerkgebouw werd steeds groter. Vorig jaar ging de 'kogel door de kerk' en werd er gemeentebreed gekozen voor nieuwbouw. Er werd een architect gevonden die goed begreep waaraan de 'Ontmoetingskerk' behoefte had, evenals een geschikte aannemer. Vertegenwoordigers van drie leeftijdsgroepen binnen de gemeente, Cor van Herreveld, Jikky de Jong- Buursma en Steven v.d. Roest sloegen de eerste paal voor het toekomstige kerkgebouw. Verwacht wordt dat het gebouw rond oktober opgeleverd wordt. Tot die tijd vinden de diensten op zondag nog plaats in het Merewadecollege.

  • Uit De Stad Gorinchem 14 december 2014

1½ jaar na het besluit van de leden om een nieuw kerkgebouw te realiseren, neemt de gemeente van de Vrije Evangelische Ontmoetingskerk aan de Stalkaarsen in Gorinchem hun nieuwe kerk in gebruik. Na jaren van rondzwerven door Gorinchem.

Afbeeldingen

Externe links