Steun Reliwiki!
Voor de hosting en het onderhoud van deze site die gerund wordt door vrijwilligers is geld nodig. Ondersteun RELIWIKI met uw bijdrage op NL86 TRIO 0198 3859 94 (Triodos Bank), t.n.v. de stichting Reliwiki. Uw schenking is fiscaal aftrekbaar. Doe het vandaag nog en houdt Reliwiki en al haar data toegankelijk voor iedereen!

Uit het nieuws:


 Handelingen

Haarlem, Tesselschadestraat - Petrus en Paulus

Uit ReliwikiBezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Petrus en Paulus
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Haarlem
Plaats: Haarlem
Adres: Tesselschadestraat 14
Postcode: 2026SP
Inventarisatienummer: 05535
Jaar ingebruikname: 1958
Architect: Nefkens, H.N.M.
Huidige bestemming: gesloopt
Monument status: geen

Geschiedenis

In gebruik genomen in 1958. Interessante moderne kerk; belangrijk werk uit het oeuvre van de Rotterdamse architect H. Nefkens. Grote driebeukige, basilicale kerk, met terzijde staande, vrijstaande klokkentoren van natuursteen. Het middenschip was voorzien van doorlopende vensterzones, gevuld met glas-in-lood.

Buiten gebruik 1993 (slotviering 14-11-1993), gesloopt in 1997. Deze parochie is in 1993 toegevoegd aan, c.q. samengegaan met, met de parochie O.L. Vrouw van Zeven Smarten (Mariakerk) in Haarlem-Noord. De twee grote beelden van St. Petrus en St. Paulus, die zich aan de voorgevel bevonden, en de keramiekdecoraties aan de buitenzijde van de biechtstoelen (zijgevel), staan nu opgesteld bij de R.K. H.H. Petrus en Pauluskerk in Soest.

Afbeeldingen