Handelingen

Hardenberg, Hessenweg 57 - Sjaloomkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Sjaloomkerk
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Hardenberg
Plaats: Hardenberg
Adres: Hessenweg 57
Postcode: 7771CH
Inventarisatienummer: 19997
Jaar ingebruikname: 2009
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Geen


Geschiedenis

Voormalige basisschool.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 13 januari 2009.

De christelijke gereformeerde kerk te Hardenberg (Ov.) heeft zondag haar eerste dienst gehouden in de Sjaloomkerk. De gemeente kerkte tot voor kort in Lutten, maar is verhuisd naar Hardenberg en komt nu samen in de tot kerk verbouwde Sjaloomschool.

Ds. P. van Dolderen uit Noordscheschut leidde de eerste dienst in de Sjaloomkerk. Eerst werd echter de kanselbijbel ontdaan van het scharlaken koord waarmee die tijdens de laatste dienst in Lutten, op 4 januari, „reisvaardig” was gemaakt, meldde kerkenraadslid A.A. Kerssies gisteren. De gemeente telt 165 leden. In de nieuwe kerk is plaats voor maximaal 250 personen. Zondagmorgen waren er zo’n 170 mensen aanwezig. ’s Middags ging oud-predikant ds. H. Fahner voor. De Hardenbergse cgk heeft op dit moment een beroep lopen, samen met de gemeente te Noordscheschut. Ds. Van Dolderen begeleidt het project ”De kerk van binnen naar buiten” - de gemeente wil in Hardenberg voor 50 procent ”gewone” gemeente zijn en 50 procent besteden aan evangelisatie.

Van de eerste open dag voor de gemeente en de bevolking, afgelopen zaterdag, is druk gebruikgemaakt, aldus Kerssies. Zaterdag heeft nogmaals een open dag plaats. Het kerkgebouw en de pastorie in Lutten staan te koop. De kerk wordt vanaf eind deze maand tijdelijk verhuurd aan „een deel van de uitgetreden leden van de Gereformeerde Kerken vrijgemaakt.”


Afbeeldingen