Handelingen

Harderwijk, Zuiderzeepad 3 - Het Anker

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Het Anker
Genootschap: PKN Ned. Hervormd
Provincie: Gelderland
Gemeente: Harderwijk
Plaats: Harderwijk
Adres: Zuiderzeepad 3
Postcode: 3844JV
ID nummer: 11565
Jaar ingebruikname: 1985
Architect:
Huidige bestemming: kerk TRIN
Monument status: geen

Geschiedenis

Modern gebouw zonder toren. Met uitbreiding. Door brand verwoest 1983. In 1985 weer in gebruik genomen. Plan sluiting en verkoop 2011.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 22 februari 2011.

De zendingsorganisatie TRIN (Touch, Reach and Impact the Nations) heeft gebouw Het Anker in Harderwijk gekocht. Dat deelde Aafke Woudstra, die de zorg heeft voor het financiële sponsorprogramma van TRIN, desgevraagd mee. Het kerkgebouw komt vrij door het vertrek van de hervormde gemeente naar De Regenboog in de wijk Drielanden.

De vestiging van TRIN, een charismatische zendingsorganisatie, in het gebouw houdt in dat daar niet alleen de administratie van de organisatie zal komen maar ook het hoofdkwartier van Revival Alliance Network, een netwerk van voorgangers uit voornamelijk evangelische hoek. Verder zullen de zondagse kerkdiensten van TRIN-onderdeel Arch, die tot nu toe plaatsvonden in cultureel centrum Stroud in Putten, hierheen verhuizen. Op dit moment zijn vrijwilligers bezig de ruimte geschikt te maken, zodat hier over enkele weken diensten, die 200 à 300 kerkgangers trekken, gehouden kunnen worden.

Afbeelding