Handelingen

Hardinxveld (Boven), Nassaustraat 4 - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Hersteld Hervormde Kerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Hardinxveld-Giessendam
Plaats: Hardinxveld (Boven)
Adres: Nassaustraat 4
Postcode: 3372EE
Inventarisatienummer: 18511
Jaar ingebruikname: 2007
Architect: Bikker, B. Groot Ammers
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Sobere maar verzorgde kerk met dakruiter.

Bericht uit 2006

Aan de Nassaustraat is 19 augustus 2006 de eerste paal geslagen voor een Hersteld Hervormde kerk (HHK) door ds. C.M. Visser. Het ontwerp voor de kerk is gemaakt door architectenbureau B. Bikker te Groot-Ammers. Hopelijk is de nieuwe kerk, die 420 zitplaatsen krijgt, zomer 2007 gereed. Men houdt nu diensten in een timmerloods aan de Rivierdijk.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 29 augustus 2006.

Het kerkgebouw is ontworpen door architectenbureau B. Bikker uit Groot-Ammers. De aannemer is bouwbedrijf Bijkerk uit Sliedrecht. Veel werkzaamheden worden verricht door gemeenteleden. Daarmee denkt de bouwcommissie onder de kostenraming van ruim 1,1 miljoen euro te blijven. Het is de bedoeling dat er in de kerk 420 zitplaatsen komen, waarbij er nog een mogelijkheid is tot uitbreiding op de orgelgalerij. Naar verwachting gaat de bouw een jaar duren. Tot die tijd worden de erediensten belegd in een timmerloods aan de Rivierdijk.

Uit Reformatorisch Dagblad, 11 september 2007.

De hersteld hervormde gemeente van Boven-Hardinxveld heeft zaterdag haar nieuwe kerkgebouw officieel in gebruik genomen. Ter gelegenheid van de opening van het gebouw werd een kerkdienst belegd waarin de predikant van de gemeente, ds. C.M. Visser, voorging.

De nieuwe kerk is een ontwerp van architectenbureau B. Bikker uit Groot-Ammers. Het gebouw telt 420 zitplaatsen, waarbij nog een mogelijkheid is tot uitbreiding op de orgelgalerij. Naast een consistorie beschikt de kerk verder over de nodige zaalruimte. Bij de kerk ligt een ruim parkeerterrein.

De hersteld hervormde gemeente heeft drie jaar gekerkt in een timmerloods aan de Rivierdijk in Boven-Hardinxveld. Nadat er grond beschikbaar kwam aan de Nassaustraat, is vorig jaar augustus begonnen met de bouw van een nieuwe kerk. Door verschillende bezwaren van omwonenden heeft de bouw lang op zich laten wachten.

De nieuwe kerk heeft ongeveer 1,3 miljoen euro gekost. Door de inzet van gemeenteleden is 80.000 euro bespaard op de totale bouwkosten. De gemeente telt ongeveer 400 leden.

Afbeeldingen