Handelingen

Hellendoorn, Jacob Kapteynstraat 2 - Hervormde Kapel

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Hervormde Kapel
Genootschap: Ned. Hervormde Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Hellendoorn
Plaats: Hellendoorn
Adres: Jacob Kapteynstraat 2
Postcode: 7447HM
Inventarisatienummer: 14492
Jaar ingebruikname: 1928
Architect: na te gaan
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: na te gaan


Geschiedenis

Oorspronkelijk Leerkamer Ned. Hervormde Kerk.

Na te gaan of, en zo ja wanneer, in dit gebouw kerkdiensten hebben plaatsgevonden.

Sinds 2014 o.a. in gebruik als uitvaartcentrum.

In de media

Uit hartvanhellendoorn.nl

Verbouw van De Leerkamer in Hellendoorn afgerond. Datum: 21-03-2014

16.59 uur - Na meer dan een jaar vol bouwactiviteiten zijn alle werkzaamheden aan het vergadercentrum van de protestantse kerk in Hellendoorn, De Leerkamer afgerond. Al eerder zijn de twee aangebouwde opbaarkamers in gebruik genomen en inmiddels is gebleken dat deze in Hellendoorn in een behoefte voorzien.

Met inzet van heel veel vrijwilligers is De Leerkamer geheel onderhanden genomen. Naast de genoemde opbaarkamers zijn alle vergaderruimtes en de grote zaal vernieuwd. De hal heeft een multifunctionele bestemming gekregen. De technische installaties, elektriciteit, verwarming en luchtbehandeling zijn vernieuwd en in de diverse ruimtes zijn audiovisuele middelen aanwezig. Verder is veel geïnvesteerd in duurzaamheid. Het gebouw is optimaal geïsoleerd en voor de elektriciteitsvoorziening zijn zonnepanelen aangebracht.

De totale bouwkosten bedragen ondanks de inzet van veel vrijwilligers meer dan € 400.000,- Hiermee staat er echter een gebouw waarmee protestant Hellendoorn de komende 20 jaar vooruit kan!

Om gebruikers, omwonenden en geïnteresseerden in de gelegenheid te stellen met De Nieuwe Leerkamer kennis te maken, wordt een open huis gehouden op zaterdag 29 maart a.s. van 10.00 tot 13.00 uur. De ingang is gelegen aan de Zuid Esweg. U bent van harte welkom om onder het genot van een kopje koffie of een drankje en een hapje nader te komen kennismaken met de mogelijkheden van de vernieuwde Leerkamer.

Afbeeldingen