Handelingen

Helmond, Straakvense Bosdijk 96 - De Goede Herder

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Goede Herder
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Noord-Brabant
Gemeente: Helmond
Plaats: Helmond
Adres: Straakvense Bosdijk 96
Postcode: 5703GX
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1960
Architect: Gemert, C. van
Huidige bestemming: wijkcentrum
Monument status: geen

Geschiedenis

Op de hoek Geysendorfferstraat/Straakvense Bosdijk staat de R.K. Goede Herderkerk, in 1960 gebouwd door architect C. van Gemert.

Deze kerk is begonnen als clubhuis. Soms werd er ook wel eens een kerkdienst in gehouden. Pas eind jaren 1960 werd het officieel een parochiekerk. In 1999-2000 is er gerestaureerd en in 2010 is het 50-jarig bestaan als kerk gevierd. Er verscheen ook een gedenkboek.

Op zondag 17 april 2011 is de R.K. Goede Herderkerk aan de eredienst onttrokken. Wat er met het gebouw ging gebeuren was toen nog onbekend.

In 2012 in gebruik genomen door wijkorganisaties.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 1 maart 2011.

In het Brabantse Helmond moeten dit jaar drie kerken sluiten, zo schrijft pastoor E. Seidel op de website van de rooms-katholieke parochie Heilige Lambertus te Helmond. In Helmond komt per 1 april een nieuwe parochie, die drie van haar zeven kerkgebouwen moet afstoten. De Goede Herder, de Schabbert en OLV Middelares moeten, in opdracht van het bisdom ’s-Hertogenbosch nog dit jaar hun deuren sluiten. De parochie heeft overigens geen geld voor restauratie van de monumentale Lambertuskerk.