Handelingen

Herfte, Valkenbergweg 26 - O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: O.L. Vrouw van Altijddurende Bijstand
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Zwolle
Plaats: Herfte
Adres: Valkenbergweg 26
Postcode: 8026RK
Inventarisatienummer: 10324
Jaar ingebruikname: 1951
Architect: Sluijmer, Joh.H.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Was Erfgenamenweg.

Het orgel

Het orgel is in 1968 gebouwd door firma Verschueren. Oorspronkelijk was het orgel geplaatst op de koorzolder. In 1988 is het echter verplaatst naar de begane grond.

In de media

  • Uit RTV-oost.nl d.d. 3 juni 2013

Drie kerken in Wijthmen, Zwolle en IJsselmuiden moeten dicht en twee fulltime banen moeten verdwijnen. Dat is het advies van het bestuur van de Thomas a Kempisparochie. Sinds 2010 komt de parochie bijna 300.000 euro tekort op de begroting en daarom zijn de maatregelen nodig. Het bestuur van de parochie, met kerklocaties in Hasselt, Hattem, Kampen, IJsselmuiden en Zwolle, heeft dit weekend in de kerkdiensten het voorstel aan de parochianen bekend gemaakt.

  • Uit De Stentor, d.d. 16 november 2015

De kerk in Wijthmen blijft open. Het bisdom heeft dat op de valreep besloten. Het is een volslagen verrassing voor Wijthmen-Herfte, dat zich juist opmaakte voor de afscheidsviering, de komende zondag. De Thomas a Kempis parochie besloot twee jaar geleden al om de kerk Onze Lieve Vrouw van Altijddurende Bijstand te sluiten wegens bezuinigingsredenen. Wijthmen legde zich daar na protesten uiteindelijk bij neer. Nu blijkt dat het bisdom het parochiebestuur geen toestemming geeft om de kerk aan de erediensten te onttrekken

Afbeeldingen