Handelingen

Hoogeveen, Koekoeklaan 3 - De Ark (1968 - 2006)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Ark
Genootschap: PKN Ned. Hervormd
Provincie: Drenthe
Gemeente: Hoogeveen
Plaats: Hoogeveen
Adres: Koekoeklaan 3
Postcode: 7905HJ
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1968
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik 2006
Monument status: geen

Geschiedenis

Wijkcentrum, met diensten, december 2006 is de kerk gesloten.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 29 november 2006.

De algemene kerkenraden van de gereformeerde kerk en de hervormde gemeente in Hoogeveen hebben het voorlopige besluit genomen om twee kerkgebouwen af te stoten. Het gaat om het hervormde wijkcentrum De Ark en de gereformeerde Zuiderkerk. Dit is vorige week vrijdag meegedeeld in een gezamenlijke verklaring in de beide kerkbladen. De hervormde leden die in De Ark samenkwamen, kunnen straks terecht in de gereformeerde Oosterkerk. De gereformeerde kerkgangers van de Zuiderkerk zijn dan aangewezen op de hervormde Goede Herderkerk.

Beide kerkelijke gemeenschappen hebben te maken met een sterke terugloop in ledental en kerkbezoek, met als gevolg een teruggang in kerkelijke inkomsten. De Ark en de Zuiderkerk dateren beide uit het begin van de jaren zestig. Over een nieuwe bestemming is nog niets bekend.

In oostelijk Hoogeveen heeft de Protestantse wijkgemeente op 31 december 2006 afscheid genomen van De Ark. De voormalige Gereformeerde Oosterkerk is nu de Protestantse kerk in dit deel van Hoogeveen. (57-07). Per 13 augustus 2007 heeft de burgerlijke gemeente Hoogeveen De Ark gekocht. De kerk zal voor onderwijsdoeleinden worden gebruikt. (BS)

Afbeeldingen