Handelingen

Houten, Kruisboog 22 - De Lichtboog

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Lichtboog
Genootschap: Nederlands Geref. Kerken
Provincie: Utrecht
Gemeente: Houten
Plaats: Houten
Adres: Kruisboog 22
Postcode: 3994AE
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 2008
Architect: Haaren, K. van (BBHD)
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Interessante moderne kerk zonder toren.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 23 januari 2007.

In Houten is vorige week woensdag de eerste paal voor de nieuwe Nederlands gereformeerde kerk geslagen. De officiële handeling werd verricht in het bijzijn van wethouder J. Koudijs. De nieuwe kerk, die wordt gebouwd aan de Kruisboog, aan de oostkant van Houten, moet het huidige kerkgebouw vervangen. De Opstandingskerk is te klein voor de snel groeiende gemeente. Sinds 2005 wordt er een extra middagdienst gehouden in de kerk van de gereformeerd-vrijgemaakten in Houten.

De nieuwe kerk wordt een multifunctioneel pand waar kerkdiensten, vergaderingen, pastoraat, cursussen en conferenties gehouden kunnen worden. De kerkzaal is geschikt voor 800 mensen met een mogelijkheid tot uitbreiding naar 1200 zitplaatsen. Van buiten oogt het gebouw licht, transparant en open. Het nieuwe gebouw, dat 3,7 miljoen euro kost, moet eind dit jaar klaar zijn.

De Nederlands gereformeerde kerk te Houten startte in 1988 als zelfstandige gemeente. Ze is de afgelopen jaren snel gegroeid. Inmiddels telt de Houtense Ngk ongeveer 1100 leden en gastleden.

Uit Reformatorisch Dagblad, 29 januari 2008.

Burgemeester C.H.J. Lamers heeft zaterdag in Houten het nieuwe gebouw van de Nederlands gereformeerde kerk, De Lichtboog, geopend. De gemeente heeft met name de laatste jaren een „onstuimige groei” doorgemaakt, zo meldt zij op haar website, en telt nu ongeveer 1200 leden, inclusief gastleden. „Mensen met alle mogelijke kerkelijke achtergronden hebben zich aangesloten, alsmede een groeiend aantal mensen dat tot geloof gekomen is vanuit een niet-kerkelijke achtergrond.”

Afbeeldingen