Handelingen

IJsselstein, Energieweg 2 - Bethelkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Bethelkerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Utrecht
Gemeente: IJsselstein
Plaats: IJsselstein
Adres: Energieweg 2
Postcode: 3401MD
ID nummer:
Jaar ingebruikname: 2006
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Tamelijk onopvallend gebouw zonder toren.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 7 juni 2006.

De hersteld hervormde Bethelgemeente in IJsselstein heeft zondag een noodkerk aan de Energieweg betrokken. De afgelopen jaren kerkte de Bethelgemeente in een kerkgebouw dat op de nominatie stond voor sloop. Sinds 2 mei 2004 werden daar de wekelijkse erediensten gehouden.

Het pand zal nu daadwerkelijk worden gesloopt om plaats te maken voor een appartementencomplex. In juni 2005 kocht de kerkvoogdij een stuk grasland aan de Energieweg. De gemeente IJsselstein verleende medewerking om op de kavel voor een periode van vijf jaar een noodkerk te bouwen. Het perceel ligt nagenoeg onder de bekende IJsselsteinse zendmast.

Het kerkgebouw is tweedehands gekocht. Het stond voorheen enkele jaren op Vliegveld Eindhoven, waar het werd gebruikt als wachtruimte voor reizigers. De eigenaar had het gebouw als ”schottenkeet” te koop gezet. Gemeenteleden hebben het de afgelopen drie maanden samen met enkele bedrijven verbouwd.

De gemeente kan nu beschikken over een kerkzaal, vergaderruimte, een consistoriekamer en een keuken. De kerkzaal biedt plaats aan ruim 180 personen. De Bethelgemeente van IJsselstein telt 116 doop- en belijdende leden. De gemeenteleden zijn afkomstig uit IJsselstein en omliggende plaatsen zoals Nieuwegein, Vianen, Lopik, Benschop en Jaarsveld.