Handelingen

Joure, Brugstraat 3 - De Brug

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Brug
Genootschap: Vrije Evangelische Gem. (aangesloten bij Bond)
Provincie: Friesland
Gemeente: De Friese Meren
Plaats: Joure
Adres: Brugstraat 3
Postcode: 8501EV
Inventarisatienummer: 09153
Jaar ingebruikname: 1984
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Tamelijk onopvallend gebouw zonder toren. In 2007 Reformatorisch Evangelische Gemeente, was EvG.

De in 1984 opgerichte Reformatorische Evangelische Gemeente houdt haar diensten in de Brugstraat. Omdat het karakter van de gemeente meer evangelisch dan reformatorisch is, is de naam januari 2007 gewijzigd in Vrije Evangelische Gemeente De Brug. (57-07/58-07)

Orgel

Men maakt gebruik van een elektronisch Johannusorgel, type Kabinet Exclusive Design.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007.

Met ingang van dit jaar heeft de Reformatorisch Evangelische Gemeente in Joure haar naam gewijzigd in Vrije Evangelische Gemeente De Brug. Deze gemeente, met een kerkgebouw aan de Brugstraat in Joure, bestaat sinds 1984 onder de naam Reformatorisch Evangelische Gemeente. Al langere tijd was er de wens van een groot deel van de leden deze naam te wijzigen, omdat die de kerkelijke richting onvoldoende duidelijk maakt. Het karakter van de gemeente is meer een evangelisch dan reformatorisch. De kerkdiensten op zondag hebben ook altijd al meer een evangelisch karakter gehad.

De gemeente heeft verder besloten een voorganger te beroepen. Het betreft Harry Kamphuis uit Emmeloord. Een belangrijke taak voor de nieuwe voorganger is -naast het verzorgen van pastoraat- de gemeente beter naar buiten toe te presenteren.

Afbeelding

Exterieur

Interieur