Handelingen

Nieuw-Namen, Hulsterloostraat 76 - Joseph

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Joseph
Genootschap: Rooms Katholieke Kerk
Provincie: Zeeland
Gemeente: Hulst
Plaats: Nieuw-Namen
Adres: Hulsterloostraat 76
Postcode:
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1860
Architect: Soffers, P.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Plattegrond. Bron: Kerken in het Bisdom Breda, Auteur: Ton van Nijnatten. Uitgeverij: Buijten en Schipperheijn B.V. juni 2004.

Uitbreidingen 1898 en 1923, nieuwe toren in 1912. In Trouw van 29-01-1996 stond een artikel over aanbevelingen van het bisdom Breda over het sluiten van kerken. Dit op basis van een Kaski-rapport uit 1996. Daarbij stond ook de in 1860 gebouwde RK Sint Jozefkerk van Nieuw-Namen. Nu lijkt het er op dat de kerk niet gesloten wordt. Parochianen zijn druk doende met de restauratie van de kerk. En in de toren is een GSM-antenne geplaatst.

  • 2018 - Kerk is overgedragen aan de Stichting behoud H.Josephkerk.
  • 2018 - Na een periode van enkele onzekere jaren waarin het niet duidelijk was of het "kerkgebouw" met haar diensten behouden zou blijven voor de RK geloofsgemeenschap te Nieuw Namen zien we de toekomst weer met vol vertrouwen tegemoet.

In de media

  • Uit BN De Stem 28 april 2014

HULST - Acht kerken van de Oost-Zeeuws-Vlaamse parochie H. Maria Sterre der Zee sluiten volgend jaar juli de deuren voor eucharistievieringen. Die kerken staan in de kernen Koewacht, Graauw, Heikant, Sint Jansteen, Stoppeldijk, Lamswaarde, Nieuw-Namen en Terhole. De Basiliek in Hulst en de kerk in Kloosterzande blijven open voor de erediensten. De kerken in Boschkapelle, Clinge en Hengstdijk krijgen de status van kapel.

Links

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur