Handelingen

Nijkerk, Jan Steenhof 53 - De Levensbron

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Levensbron
Genootschap: Geref. Kerken in Ned. Vrijgemaakt
Provincie: Gelderland
Gemeente: Nijkerk
Plaats: Nijkerk
Adres: Jan Steenhof 53
Postcode: 3862MC
Sonneveld-index: 11894
Jaar ingebruikname: 1984
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

Moderne kerk zonder toren. Uitbreiding in 2007.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 10 januari 2006.*

De gereformeerde kerk vrijgemaakt in Nijkerk is met ingang van het nieuwe jaar gesplitst in Nijkerk-Oost en Nijkerk-West.

De gereformeerde kerk vrijgemaakt in Nijkerk-Oost zal de rechtsopvolger zijn van de huidige (ongesplitste) gereformeerde kerk vrijgemaakt te Nijkerk, zo meldt de kerkenraad in een persbericht. Daarnaast ontstaat de gereformeerde kerk vrijgemaakt te Nijkerk-West als nieuwe gemeente.

In de afgelopen jaren heeft de gemeente een „flinke en gestage groei gekend, waardoor het aantal leden inmiddels ruim boven de 1000 is gekomen.”

Ds. R. Kelder zal predikant worden van Nijkerk-West, ds. J. H. Smit van Nijkerk-Oost. Vooralsnog zullen beide gemeenten gebruik blijven maken van het huidige kerkgebouw aan de Jan Steenhof 53.

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 3 oktober 2006.

Het gebouw van de gereformeerde kerken vrijgemaakt aan de Jan Steenhof in Nijkerk wordt binnenkort ingrijpend verbouwd. Het bedehuis, dat gebruikt wordt door de gemeenten Oost en West, wordt opgeknapt en uitgebreid. Naar verwachting worden de werkzaamheden aan het einde van het eerste kwartaal van 2007 afgerond. Tot die tijd beleggen beide gemeenten tijdelijk hun diensten in de Kruiskerk aan de Venestraat.

Er zijn twee diensten per zondag: om 10.45 uur en om 16.00 uur. In het gebouw aan de Jan Steenhof werden per zondag twee ochtend- en twee middagdiensten belegd, voor elke gemeente afzonderlijk. Na de verbouwing zal deze situatie blijven bestaan.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur