Handelingen

Oldebroek, Zuiderzeestraatweg 93 - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Immanuëlkerk
Genootschap: Hersteld Hervormde Kerk
Provincie: Gelderland
Gemeente: Oldebroek
Plaats: Oldebroek
Adres: Zuiderzeestraatweg 93
Postcode: 8096BC
Jaar ingebruikname: 2012
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Gemeentelijk monument

Geschiedenis

Hersteld Hervormde Gemeente Oldebroek-'t Harde. Prachtig verbouwde historische boerderij.

Orgel

Men maakt gebruik van een electronisch Mixtuur orgel met schijnfront.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 10 november 2009.

De hersteld hervormde gemeente in Oldebroek-’t Harde heeft een boerderij aan de Zuiderzeestraatweg 93 in Oldebroek aangekocht en is bezig met de restauratie daarvan. De gemeente wil de boerderij in de toekomst gebruiken als kerkgebouw.

De restauratie omvat een complete opknapbeurt van het exterieur en de historische delen van het interieur, zoals de spant- en gebintsconstructies, muurwerk, schouwen en paneeldeuren. In het voorhuis worden onder andere een entree, consistorie, twee vergaderruimten, een keuken, toiletvoorzieningen, een technische ruimte en een berging gerealiseerd. In het achterhuis komt de kerkzaal, die plaats kan bieden aan 250 kerkgangers.

Alle werkzaamheden worden door vrijwilligers uitgevoerd. De gemeente verwacht de werkzaam­heden begin 2011 af te kunnen ronden.

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 19 juni 2012.

De hersteld hervormde gemeente te Oldebroek-’t Harde neemt woensdag haar nieuwe kerkgebouw aan de Zuiderzeestraatweg 93 in Oldebroek in gebruik. Het gebouw, een voormalige boerderij, gaat Immanuëlkerk heten.

Er is ruim drie jaar gewerkt aan de herbestemming van het gemeentelijk monument. De kerkzaal is in de deel ondergebracht, terwijl in het voorhuis de overige faciliteiten zijn gerealiseerd.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur