Handelingen

Oostburg, Molenberg 3 - Gereformeerde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Gereformeerde Kerk
Genootschap: PKN Gereformeerde Kerk
Provincie: Zeeland
Gemeente: Sluis
Plaats: Oostburg
Adres: Molenberg 3
Postcode: 4501JK
Sonneveld-index: 06657
Jaar ingebruikname: 1949
Architect: Rothuizen & Hooft, 't
Huidige bestemming: buiten gebruik
Monument status: geen

Geschiedenis

Wederopbouwkerk met toren. Voor de Tweede Wereldoorlog was er een Gereformeerde Kerk aan de Oudestraat. Het huidige kerkgebouw is van 1983 tot 1994 ook gebruikt door de Geref. Gemeenten (v/h in Ned en N.Amerika). Dit kerkgebouw, met als recentste naam "Molenbergkerk", was in 2017 nog in gebruik door de locale Protestantse Gemeente "De Brug", die naast dit gebouw ook de Hervormde "Kerkpleinkerk" in beheer had. Die Kerkpleinkerk, heringericht in 2017, werd uiteindelijk het enige Protestantse kerkgebouw in Oostburg.

  • 2017 - De gereformeerde Molenbergkerk werd in 2017 buiten gebruik gesteld. Besloten was namelijk, de kerkdiensten in het vervolg te houden in de pas gerenoveerde voormalig hervormde Kerkpleinkerk.
  • 2019 - Kerk staat te koop.

Orgel

In het gebouw is 1 pijporgel aanwezig. Het orgel heeft de volgende plaats in het gebouw: galerij boven ingang. Over het orgel zijn de volgende informatiebronnen bekend:

De bouwer van orgelkas en binnenwerk is M. Spiering. Orgelkas en binnenwerk zijn opgeleverd in 1949. Het orgel heeft geen andere locatie gehad in het gebouw.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur