Handelingen

Overleg

Barneveld, Vellerselaan 1 - De Hoeksteen

Uit Reliwiki

deze pagina kan verwijderd worden

Hallo Appelflap,

ik heb van de koster gehoord dat je de foto's er illegaal op gezet hebt,dit zou ik maar niet meer doen omdat we er mot mee kunnen krijgen,hierdoor kan het namelijk gebeuren dat we er een volgende keer niet meer in mogen,eerst toe stemmning vragen,hebben wij ook gedaan.

Vrgr Woudenberg9


Beste woudenberg9,

De meeste foto's bij het artikel zijn er door iemand anders op geplaatst, waar die vandaan komen en of die legaal of illegaal zijn weet ik niet. Alleen de foto's uit augustus van de kerk nog in aanbouw heb ik er zelf opgezet. Deze foto's heb ik zelf gemaakt en ik weet nergens van dat ik die niet zou mogen plaatsen. Als ik die zelf heb gemaakt zit er toch geen copyright op of zo? Ik zeg dus niet dat ik absoluut niet bereid ben de foto's te verwijderen of zo, maar ik zou wel graag iets meer uitleg willen hebben, want helemaal duidelijk is het me niet.

Vrgr, Appelflap


Beste Appelflap,

Er zijn kerkgenootschappen die het niet op prijs stellen dat zonder hun toestemming foto's of ander materiaal openbaar gemaakt wordt,je zult eerst hun toestemming moeten vragen of je foto's van het interieur mag maken en vervolgens of ze publiek mogen worden gemaakt,dat is hier het geval, wij en daar bedoel ik mee Woudenberg9 en de kerkenverzamelaar,deze 2 mensen hebben toestemming gehad om foto's te maken en op reliwiki te plaatsen,en dan gaat het met name om interieur opnames,wij hebben toestemming gevraagd en gekregen. Bij de koster was niet bekend dat er iemand foto's gemaakt heeft tijdens de bouw,hij vroeg of ik ze eraf wilde halen,en vervolgens bij klachten door te wijzen naar hem,ik laat het aan jezelf over wat je doet. Ik heb zelf opnames van GGiN en OGGN die ik niet zal plaatsen omdat ik weet dat het moeilijkheden geeft,meestal wordt daar gevraagd waar het voor is ,als het voor publikatie is krijg je geen toestemming voor prive wel. Hoop dat het nu iets duidelijker is,zo niet pennen we wel weer verder.

Vrgr Harrie

Beste Harrie,

Nu wordt het mij iets duidelijker. Ik bezoek 's zomers net als jij kerkgebouwen(zoals ik op je profielpagina las) gewapend met fototoestel. Ik heb tijdens de bouw toestemming gekregen van de betreffende koster om binnen een kijkje te nemen(beter gezegd, een goe3de vriend van die koster kreeg toestemming mij rond te leiden) Over foto's maken is toen verder niet gesproken. Daarbij heb ik aardig wat plaatjes gemaakt. Een paar heb ik hierop gezet. Het is echter geen moment bij me opgekomen dat ik daar toestemming voor zou moeten vragen. Ik kan me er weinig bij voorstellen dat je er bezwaar tegen zou hebben, maar uiteraard mag je van mij dan de foto's verwijderen. (ik weet overigens wel dat het vaker gebeurt. Bij de OGGN van Rouveen staat er zelfs een bord op de gevel dat je de kerk niet mag fotograferen, dus ook niet van buiten. Overigens staan er van die kerk wel foto's op reliwiki.)

Vrgr, Appelflap


Hallo Appelflap,

waar woonje ?

mail even naar de koster hoe het gegaan is dan zal het wel goed zijn,houd de eer aan jezelf,hoop dat deze mail goed is

koster.gginb@kliksafe.nl probeer het maar even. mijn telnr is 0332863989

Vrgr Harrie