Handelingen

Overleg

Coevorden, Sint Jansstraat - Gereformeerde Kerk (1852 - 1913)

Uit Reliwiki

Bij (o.a.) dit object bestaat, qua genootschap, verwarring tussen "Gereformeerde Bond" (deel van de Ned. Hervormde Kerk) en Gereformeerde Kerk(en in Nederland). JvN (overleg) 3 jan 2019 15:05 (CET)

Beide genootschappen bestaan niet meer.De Gereformmerde bond was NHGb, is geworden PKNGb. Gereformeerde kerk , GK is geworden PKNGK of PKN.
Bovendien gaat het hier om een voormalig object (1852-1913) en die hebben geen genootschap (meer). Van alle objecten die Gesloopt of Buiten Gebruik zijn kan het eventueel aanwezige Genootschap verwijderd worden.--Waterman (overleg) 3 jan 2019 15:34 (CET)

Geachte Waterman, bedankt voor uw antwoord. Maar m.i. staat het feit, dat de NHGb en de GK nu officieel niet meer als Genootschappen bestaan, nadrukkelijk los van het gegeven, dat de bijbehorende kerkgebouwen destijds wel voor één van deze genootschappen zijn gebouwd. Zelf probeer ik bij ieder object van de PKN aan te geven, door welk voormalig kerkgenootschap een kerkgebouw ooit (in eerste instantie) is gebouwd. JvN (overleg) 3 jan 2019 15:52 (CET)

Ja natuurlijk Job, daar heb je gelijk aan. Ik had het over de CATEGORIE en niet over de tekst in het info-blok. Sorry ;). --Waterman (overleg) 3 jan 2019 16:27 (CET)