Handelingen

Overleg

De Hoef, Oostzijde 44 - Antonius van Padua

Uit Reliwiki

Beste Olaf, Ik kon in de oeuvrelijst van Te Riele geen kerk vinden die overeen kwam met die in De Hoef. Ik vermoed daarom dat deze niet van Te Riele is. De binnenkant met het houten tongewelf wijst daar ook niet op. Het kan zijn dat de bouw van deze kerk vanwege de Eerste Wereldoorlog werd uitgesteld tot 1921 en dat Etmans het (mogelijk versoberde) kerkontwerp uitvoerde.

Groeten, Herman

Bedankt, klinkt plausibel! Dus het ontwerp wordt in de oeuvrelijst ook niet genoemd begrijp ik. Is die lijst online te bekijken? Ik wil mijn eigen lijst dringend aanvullen. Archimon (overleg) 10 mrt 2016 14:27 (CET)

Dag Olaf, de oeuvrelijst staat niet online maar voor zover ik mij herinner in een artikel over de Drievuldigheidskerk in Oldenzaal, geschreven door Zeno Kolks in het Bulletin voor de Koninklijke Nederlandse Oudheidkundige Bond. Titel: "De kerk van de Allerheiligste Drieëenheid in Oldenzaal, bekroning op het omvangrijke oeuvre van architect Wolter te Riele" vol. 107 (2008), afl. 3, pag. 101-125, 126. Een zeer lezenswaardig en informatief artikel over Wolter te Riele! Groet, Herman

Ah ja, dat artikel heb ik (staat online), en met die lijst probeer ik momenteel mijn pagina ook aan te vullen. Lukt aardig, totdat ik via Delpher dus op De Hoef stuitte. Gelukkig (of helaas) was dit wel de enige verrassing, in elk geval kan ik het ontwerp toevoegen aan mijn lijst. BONAS had ooit een inventarisatie van Te Riele's oeuvre (was ook te koop buiten hun boekenreeks), en ik hoopte dat jij die misschien had. Groeten, Archimon (overleg) 10 mrt 2016 15:04 (CET)