Handelingen

Overleg

Sint Anthonis, Brink 10 - Antonius Abt

Uit Reliwiki

Ik denk dat er iets te veel informatie gewijzigd is vandaag.. Deze kerk beschikt over twee orgels. Op de koorzolder staat het Vollebrecht orgel. Deze heb ik ook op de foto kunnen zetten bij mijn bezoek. Later is vanuit Nijverdal een tweede orgel geplaatst. Daar heb ik geen foto's van... Die informatie stond eerst correct op de pagina over deze kerk, maar is dus nu abusievelijk gewist en vervangen door de tekstover het Vollebrecht orgel. Kan de informatie over het Kramer orgel uit Nijverdal teruggeplaatst worden?

  • Wat ik verwijderd heb is deze tekst:

Op 8 juni 1982 werd in het Hervormd Centrum Nijverdal een nieuw orgel in gebruik genomen, gebouwd door de firma Kramer & Zn. uit Boskoop. Adviseur bij de bouw was H.J. Brilman. In 2013 is het Pels & Van Leeuwen-orgel uit de voormalige Grote Kerk in Nijverdal overgeplaatst naar Het Centrum. Het Kramer-orgel uit Het Centrum is verkocht aan deze kerk. In 2014/2015 is het door Nico van Duren gereviseerd en geplaatst. Op 5 juli 2015 vond de officiële ingebruikneming plaats met een concert door Geert Verhallen. Dat was een fout van mij dat hoorde bij de kerk in Nijverdal.

Nu staat er in: In 1854 kreeg Vollebregt de opdracht een nieuw orgel te bouwen. De kas werd gemaakt door Jacobus Beuijssen uit Boxmeer. Zomer 1855 is het orgel in gebruik genomen. ..........Is dat niet het juiste orgel ?

Groeten Rob Gebruiker/beheerder (overleg) 6 mei 2021 15:21 (CEST)


Beste Rob, Deze kerk heeft dus twee orgels. het Kramer Orgel van 1982 is hier geplaatst door Nico van Duren, in 2014. Boven staat het Vollebrechtorgel.. Zie ook ORGBASE voor meer informatie: http://www.orgbase.nl/scripts/ogb.exe?database=ob2&%250=1005282&LGE=EN&LIJST=lang Met vriendelijke groet, Anton Lukassen (Aaluka)

Bedankt, ik was in de veronderstelling dat ik het bericht foutief geplaatst had. Alsnog gecorrigeerd. Rob Gebruiker/beheerder (overleg) 6 mei 2021 17:26 (CEST)