Handelingen

Rotterdam, Oudedijk 113 - Pro Rege

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object: Pro Rege
Genootschap: Holland Methodist Church
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Rotterdam
Plaats: Rotterdam (Kralingen)
Adres: Oudedijk 113
Postcode: 3062AD
Sonneveld-index: -
Jaar ingebruikname: 1924
Architect:
Huidige bestemming: zalencentrum
Monument status: geenGeschiedenis

Gebouwd in 1924 als Gereformeerde Kerk (GKN). Tot 2023 is het kerkgebouw in eigendom geweest van de Gereformeerde Kerk, die vanaf 1 januari 2005 een federatie vormde met de Hervormde wijkgemeente Kralingen-Oost als Protestantse Gemeente - in wording. Daarnaast maakte de Holland Methodist Church,, congregatie Rotterdam, enige tijd gebruik van het gebouw, en later de Ghanese kerk. Ook was het een zalencentrum waarin veel organisaties en verenigingen onderdak vonden en concerten werden georganiseerd.

  • 2022 - De kerkenraad van de De Gereformeerde Kerk te Rotterdam-Kralingen en de algemene kerkenraad van de Hervormde Gemeente Kralingen te Rotterdam hebben onlangs het principe besluit tot samengaan genomen onder de beoogde naam Protestantse gemeente te Rotterdam-Kralingen. Hoewel aanvankelijk sprake was van verhuur van Pro Rege heeft de gereformeerde kerkenraad besloten in te stemmen met het voorstel van de gereformeerde en de hervormde kerkrentmeesters om tot verkoop van het gereformeerd kerkelijk centrum Pro Rege over te gaan.
  • (Bron:Gereformeerde kerken.info)
  • 2023 - De kerkenraad van De Gereformeerde kerk te Rotterdam-Kralingen heeft, na advies van de gereformeerde en hervormde kerkrentmeesters, op 20 december 2022 unaniem besloten tot de verkoop van Pro Rege aan vast­goed­ontwikkelaar In de Stad. Aldus deelde de kerkenraad van De Gereformeerde Kerk te Rotterdam-Kralingen op 2 januari 2023 mee.

Orgel

Het orgel is in 1984 gebouwd door de firma Fama & Raadgever (Utrecht).

Externe links

Afbeeldingen