Handelingen

Sliedrecht, Stationsweg 77 - Hervormd Lokaal

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap: Oud-Gereformeerde Gemeenten in Nederland
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Sliedrecht
Plaats: Sliedrecht
Adres: Stationsweg 77
Postcode: 3362HA
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1908
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Vrije Hervormde Gemeente ("Hervormd Lokaal") buiten gebruik in 1998, overgegaan naar Oud Gereformeerde Gemeenten in Nederland.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 2 september 1999.

De Sliedrechtse oud gereformeerde gemeente in Nederland hoeft zich geen zorgen meer te maken over een eventuele gedwongen verhuizing.

In april dreigde het Centrum Masterplan een verhuizing noodzakelijk te maken, omdat de projectontwikkelaar ook de Stationsweg in zijn plannen wilde betrekken. Dat gaat echter niet door. Hierdoor kan de gemeente (voorheen Hervormd Lokaal) blijven kerken in haar gebouw aan de Stationsweg.

Het Centrum Masterplan moet het paradepaardje van de gemeente Sliedrecht worden. Gisteren presenteerde burgemeester C. A. Kleijwegt de jongste ontwikkelingen, waardoor bekend werd dat in het Centrum Masterplan de komst van verzorgingstehuis Parkzicht en de mogelijke komst van een nieuw gemeentehuis zijn opgenomen.

Bij nader inzien blijken de plannen voor de Stationsweg in de ijskast te zijn gezet. Kleijwegt bevestigde gisteren desgevraagd dat het kerkgebouw kan blijven bestaan. „De Stationsweg laten we met rust. Hoogstens zullen we bij nieuwe bouwaanvragen de rooilijn strakker toepassen.”

Afbeeldingen