Handelingen

Spijkenisse, Zomerakker 415 - De Dorsvloer

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Dorsvloer
Genootschap: Baptistengemeente De Dorsvloer
Provincie: Zuid-Holland
Gemeente: Nissewaard
Plaats: Spijkenisse
Adres: Zomerakker 415
Postcode: 3206TH
Sonneveld-index: 03478
Jaar ingebruikname: 1991
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Geen

Geschiedenis

Gebouwd als Ned. Hervormde kerk, maar (vermoedelijk) vanaf het begin ook in gebruik als Gereformeerde Kerk. Tamelijk onopvallend modern gebouw zonder toren. In de NH/GK De Dorsvloer, Zomerakker 415, zijn zondag 5 oktober 2003 vier glas-in-lood ramen onthuld. Ze zijn gemaakt door Moniek van Munster te Middelharnis, naar een ontwerp van Lenie van Well, een lid van de Dorsvloer-gemeente. Uitbreiding in 2000. (De eerder hier ingevoerde kerknaam De Akker was onjuist).

  • 2021 - Er worden de komende tijd in Spijkenisse twee kerkgebouwen gesloten. Het gaat om De Kern en De Dorsvloer. De gebouwen staan te koop. De orgels worden te koop aangeboden door de firma Van den Heuvel uit Dordrecht.
  • 2022 - De baptistengemeente in Spijkenisse heeft kerkgebouw De Dorsvloer aan de Zomerakker aangekocht. Gelijktijdig heeft de gemeente haar naam veranderd, van Baptistengemeente Spijkenisse in Baptistengemeente De Dorsvloer.

Orgel

Het orgel is gebouwd door firma B. Pels in 1964 voor kapel "Uuthof" van het Ursulinenklooster in Bergen (NH). Sinds 2011 staat het orgel in De Dorsvloer te Spijkenisse.

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur