Handelingen

Surhuisterveen, De Dellen 1a - De Ark (1980 - 2012)

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: De Ark
Genootschap: Geref. Kerken in Ned. Vrijgemaakt
Provincie: Friesland
Gemeente: Achtkarspelen
Plaats: Surhuisterveen
Adres: De Dellen 1a
Postcode: 9231CZ
Jaar ingebruikname: 1980
Architect:
Huidige bestemming: buiten gebruik 2012
Monument status: geen
Sonneveld ID: 9627

Geschiedenis

Verving een eerder houten gebouw. Buiten gebruik 2012, toen deze gemeente is samengegaan met, en in, de Christelijke Gereformeerde Kerk.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 22 maart 2011.

De christelijke gereformeerde kerk (cgk) en de gereformeerde kerk vrijgemaakt (gkv) in Surhuisterveen gaan een volledige samenwerkingsgemeente vormen.

De classis Leeuwarden van de CGK en de classis Buitenpost van de GKV hebben ingestemd met het verzoek van beide kerken om samen te gaan. De gemeenten hebben in een zondagse kerkdienst gedankt voor de mogelijkheid te fuseren. Binnenkort zullen de twee kerken een samenwerkingsovereenkomst tekenen.

De cgk en gkv houden sinds vorig jaar alle diensten gezamenlijk in de Ichthuskerk – het kerkgebouw van de cgk. De nieuwe cgkv Surhuisterveen telt ruim 500 leden. Predikant is ds. C. C. den Hertog.

Uit Reformatorisch Dagblad, 11 januari 2012.

Het kerkgebouw van de samenwerkingsgemeente van de christelijke gereformeerde kerk en de gereformeerde kerk vrijgemaakt in het Friese Surhuisterveen wordt verbouwd. Het belangrijkste onderdeel van de verbouwing is de uitbreiding van de ontvangstruimte.

De erediensten vinden tijdens de verbouwing plaats in de protestantse kerk De Flambou aan de Groningerstraat in Surhuisterveen.

Afbeeldingen