Handelingen

Terneuzen, Evertsenlaan 90 - Oud Gereformeerde Gemeente

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Oud Gereformeerde Gemeente
Genootschap: Oud Geref. Gemeenten
Provincie: Zeeland
Gemeente: Terneuzen
Plaats: Terneuzen
Adres: Evertsenlaan 90
Postcode: 4535AC
Inventarisatienummer: 19293
Jaar ingebruikname: 2007
Architect: Roos en Ros
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Verzorgde moderne kerk.

De oude kerk van de Oud Gereformeerde Gemeente aan de Nieuwediepstraat werd te klein. Ook waren er parkeerproblemen. Naar een ontwerp van architectenbureau Roos en Ros is aan de Evertsenlaan zaterdag 3 maart 2007 een nieuwe kerk in gebruik genomen. Er is ruimte voor 200 kerkgangers. En in de bijzaal, die bij de kerk getrokken kan worden, is nog eens ruimte voor 120 mensen. De eerste paal voor de nieuwe kerk is 21 april 2006 geslagen. Het orgel uit de oude kerk is meegegaan naar de nieuwe kerk.

In de media

  • Uit Reformatorisch Dagblad, 6 maart 2007.

De oud gereformeerde gemeente te Terneuzen heeft zaterdag haar nieuwe kerkgebouw aan de Evertsenlaan in gebruik genomen.

De gemeente had zestig jaar diensten belegd in het kerkgebouw aan het plein bij de Nieuwediepstraat. Begin 2001 werd duidelijk dat de oude kerk niet meer voldeed aan de eisen die aan een kerkgebouw gesteld worden. In goed overleg met de burgerlijke gemeente Terneuzen werd besloten aan de Evertsenlaan een nieuw kerkgebouw te realiseren.

De nieuwe kerk is een ontwerp van architectenbureau Roos en Ros uit Oud-Beijerland en is gebouwd door aannemingsbedrijf Gebr. Simons uit Terneuzen. Mede door het werk dat door vrijwilligers uit de kerkelijke gemeente is verricht, kon de bouw van de kerk in de tijd van een jaar gerealiseerd worden.

De kerk is wat vormgeving betreft een schuurkerk, met een blokvormig bijgebouw. De kerkzaal biedt plaats aan ruim 170 bezoekers. De kerk bevat een zaal, een keuken en een bovenzaal voor kinderopvang. Het nieuwe gebouw heeft ongeveer 800.000 euro gekost.

Afbeeldingen

Interieur