Handelingen

Terschuur, Hoevelakenseweg 110 - Hersteld Hervormde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam object:
Genootschap:
Provincie: Gelderland
Gemeente: Barneveld
Plaats: Terschuur
Adres: Hoevelakenseweg 110
Postcode: 3784WJ
Inventarisatienummer: 20802
Jaar ingebruikname:
Architect: Architectenbureau Born, Middelharnis
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geenGeschiedenis

Sionskerk.

Orgel

In de kerk is ook een orgel geplaatst. Het Maarschalkerweerdorgel uit de doopsgezinde kerk te Hilversum vormde de basis. Orgelbouwer Verkerk uit Woudenberg heeft dit, samen met vrijwilligers, aangepast en van een nieuwe kast voorzien.

Luidklok

De luidklok in de toren betreft een tweedehands exemplaar, afkomstig uit de voormalige Sacramentskerk te Tilburg. Nadat de kerk in 2005 buiten gebruik is gesteld en is verkocht, werd besloten tot de verkoop van de twee luidklokken. De grote klok uit 1948 is verkocht naar de hersteld hervormde Bethelkerk in Lunteren en de kleine klok uit 1938 naar de hersteld hervormde Sionskerk in Terschuur.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad 7 mei 2014

Het nieuwe kerkgebouw van de hersteld hervormde gemeente (hhg) Zwartebroek-Terschuur wordt woensdag met een „dankdienst” in gebruik genomen. De kerk, aan de Hoevelakenseweg 110 in Terschuur, is ontworpen door Architectenbureau Born uit Middelharnis, laat Mas van Vliet, kerkvoogd en secretaris van de bouwcommissie, weten. Bouwbedrijf Hardeman uit Lunteren tekende voor de bouw. Het installatiewerk werd verzorgd door plaatselijke bedrijven. Veel is ook gedaan door vrijwilligers.

De kerk telt zo’n 250 zitplaatsen en beschikt verder over drie zalen. Door het openen van een schuifwand kan de kerkzaal met 70 zitplaatsen worden uitgebreid. Op de verdieping is een ruimte gesitueerd voor het jeugdwerk. Ook is er een rouwkamer gekomen.

Externe links

Afbeeldingen

Exterieur

Interieur