Handelingen

Westzaan, J.J. Allanstraat 185 - Christelijke Gereformeerde Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...


Algemene gegevens
Naam kerk: Christelijke Gereformeerde Kerk
Genootschap: Christelijke Gereformeerde kerk
Provincie: Noord Holland
Gemeente: Zaanstad
Plaats: Westzaan
Adressen kerkgebouwen: J.J. Allanstraat 185
Postcode: 1551ES
Inventarisatienummer:
Jaar ingebruikname: 1907
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Karakteristieke kleine zaalkerk, gebouwd als kerk van de Gereformeerde Gemeente, en tot 1951 door dit kerkgenootschap in gebruik.

De Gereformeerde Gemeente nam in ± 1951 de (grotere), voormalige Doopsgezinde Noordervermaning, meer naar het noorden in Westzaan, in gebruik (tot op heden als zodanig in gebruik).

Vanaf 1956 is deze zaalkerk in gebruik als Christelijke Gereformeerde Kerk (CGK); vanaf 2003 één gemeente met de CGK van Beverwijk.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 30 september 2008.

De christelijke gereformeerde kerken van Beverwijk en Westzaan gaan vanaf zondag alle diensten gezamenlijk houden. ’s Ochtends is de dienst in Westzaan, ’s middags in Beverwijk. „Deze stap komt voort uit het steeds kleiner worden en vergrijzen van beide wijkgemeenten”, schrijft ds. R. Bikker in het christelijke gereformeerde weekblad De Wekker.

De diensten zijn „een volgende stap” in de steeds verdergaande eenwording van beide gemeenten. „Zo hopen we elkaar beter te leren kennen.”

De predikant zegt dankbaar te zijn dat op deze manier toch nog kerkdiensten belegd kunnen worden in Beverwijk en Westzaan. „We hopen dat ze tot zegen mogen zijn voor de gemeente en voor allen in onze omgeving.”

Externe link

Afbeeldingen