Handelingen

Zwolle, Thorbeckegracht 37 - Noorderkerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Noorderkerk
Genootschap: Christelijke Gereformeerde Kerk
Provincie: Overijssel
Gemeente: Zwolle
Plaats: Zwolle
Adres: Thorbeckegracht 37
Postcode: 8011VL
Inventarisatienummer: 10762
Jaar ingebruikname: 1928
Architect: Boxman, Gebr.
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen


Geschiedenis

In 2007 nam de kerkenraad het principe-besluit om de drie huidige kerkgebouwen (waaronder de Noorderkerk) in te wisselen voor een groot multifunctioneel kerkelijk centrum, waar op zondag kerkdiensten worden gehouden en waar doordeweeks allerlei activiteiten plaatsvinden. Het nieuwe gebouw krijgt een kerkzaal met circa tweeduizend zitplaatsen. Wellicht kan in 2010 met de bouw begonnen worden.

Uit Reformatorisch Dagblad, 25 september 2007.

In de christelijke gereformeerde Noorderkerk van Zwolle staat sinds kort een houten kruis, gemaakt van een 2000 jaar oude boom. Meubelmaker en houtkunstenaar Edward Otten ontdekte het hout bij een bouwput en maakte van een van de bomen het 4 meter hoge kruis. De bomen zijn al die jaren bewaard gebleven in klei- en veenlagen. Doordat het hout afgesloten lag van zuurstof is het niet gaan rotten. Het hout ziet er houtskoolachtig uit, maar is keihard.

De kerk van Zwolle heeft het kruis aangeschaft. „Wat ons erg aanspreekt is dat het kruis gemaakt is van hout uit de tijd dat Jezus op aarde was”, aldus ds. H. Mijnders van de Noorderkerk.

Otten zal, behalve het kruis, een aantal tafels en andere meubels van hetzelfde hout aan de kerk leveren.

http://cgkzwolle.nl

Afbeeldingen

ExterieurInterieur