Handelingen

Afbeelding uploaden en plaatsen

Uit Reliwiki

Versie door Pa3ems (overleg | bijdragen) op 19 okt 2023 om 11:40 (aangemaakt)
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Toevoegen van foto’s en links

Uploaden

U kunt een foto uploaden door in het linkermenu te kiezen voor Bestand uploaden. Het scherm wijst zich grotendeels vanzelf. Wanneer u op Bladeren klikt, kunt u de afbeelding in uw eigen computer opzoeken. In de balk Opslaan als kunt u de foto vervolgens de naam gegeven die u wenst. In het veld Samenvatting kunt een beschrijving geven van de foto. Het uploaden gebeurt door op de knop Bestand uploaden te klikken.

Op de pagina plaatsen

Reliwiki slaat de foto nu op een zelfstandige pagina op. Om de foto toe te voegen aan de 'tekstpagina' van het object waarbij u de foto wilt plaatsen, kopieert u de naam van de afbeelding. Dit doet u door de bestandsnaam boven in beeld te selecteren en vervolgens met uw rechtermuisknop op kopiëren te klikken. Hierna zoekt u in Reliwiki de pagina op waar u de foto aan toe wilt voegen. Daar klikt u vervolgens op Bewerken. In het bewerkingsvlak typt u onderaan vervolgens de volgende codes: <gallery> </gallery> en plakt de naam van de foto tussen de > en de < . Tussen deze twee haken kunt u meerdere afbeeldingen plaatsen. Deze worden dan netjes in 1 kader geplaatst wat de overzichtelijkheid ten goede komt.

Wilt u bijvoorbeeld deze foto bijvoegen bij de Domkerk van Utrecht, dan komt dat er als volgt uit te zien (de naam van het bestand is van belang. Deze naam staat boven aan de pagina zoals u kunt zien):

U typt onderaan de pagina van het object na Afbeeldingen:


<gallery>
Afbeelding:Dom Utrecht EvP IMG 0825.jpg
</gallery>
Opmerking: U kunt tussen <gallery> en </gallery> meerdere verwijzingen naar andere bestanden plaatsen.


En dat geeft:Vervolgens klikt u op Pagina opslaan en de foto wordt onderaan de pagina getoond.

Staan er al meer dan ca. 7 afbeeldingen dan bij voorkeur splitsen in exterieur en interieur:

..."====Exterieur===="

<gallery>
Afbeelding:Dom Utrecht EvP IMG 0825.jpg
</gallery>

..."====Interieur===="

<gallery>
'
</gallery>