Handelingen

Den Helder, Annie Romein Verschoorlaan 24 - Nieuw Apostolische Kerk

Uit Reliwiki


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk:
Genootschap: Nieuw Apostolische Kerk in Nederland
Provincie: Noord-Holland
Gemeente: Den Helder
Plaats: Den Helder
Adres: Annie Romein-Verschoorlaan 24
Postcode:
Inventarisatienummer: 19599
Jaar ingebruikname: 2007
Architect:
Huidige bestemming: kerk
Monument status: geen

Geschiedenis

Modern klein kerkgebouw. Verving een eerder gebouw.

In de media

Uit Reformatorisch Dagblad, 6 februari 2007.

De nieuw-apostolische kerk in Den Helder krijgt een nieuw onderkomen. De gemeente, die nu een kerkgebouw heeft aan de Torenstraat, hoopt dat binnenkort kan worden begonnen met de bouw van een nieuwe kerk aan de Annie Romein-Verschoorlaan. Het nieuwe gebouw van de 45 leden tellende gemeente krijgt 70 zitplaatsen.

De apostolische gemeente in Den Helder werd in 1881 gesticht. In 1902 kreeg ze een eigen kerkgebouwtje aan de Hoogstraat. Door de aanhoudende groei van de gemeente werd in 1937 een nieuw kerkgebouw aan de Sumatrastraat in gebruik genomen, met 630 zitplaatsen.

Als in 1946 de apostolische gemeenten in Nederland een grote scheuring doormaken, blijft er in Den Helder slechts één gezin over. De rest van de gemeente gaat mee met het nieuw opgerichte Apostolisch Genootschap. Dit deel koopt dan ook het kerkgebouw van Den Helder, waar het nog steeds samenkomt.

De nieuw-apostolische kerk in Den Helder houdt vervolgens een tijdlang huiskamerdiensten. Later worden er diensten gehouden in een paar gehuurde lokaaltjes, totdat de gemeente in 1961 het huidige gebouw aan de Torenstraat kan kopen. Als de bouw geen vertraging oploopt, kan het nieuwe kerkgebouw begin juni in gebruik worden genomen. In juli 2007 is de nieuwe kerk aan de Annie Romein Verschoorlaan in gebruik genomen

Afbeeldingen