Handelingen

Deventer, Binnensingel 16 - Baptisten Gemeente: verschil tussen versies

Uit Reliwiki

k
(diversen)
 
Regel 48: Regel 48:
  
 
== Geschiedenis ==
 
== Geschiedenis ==
Het gebouw is in 1882 ontworpen voor de voor N. H. Diaconie (Diaken- of Armenkamer) door gemeente-architect W.C. Metzelaar. In 1964 werd het gebouw door de Hervormde Diaconie verkocht aan de Baptisten gemeente die de kerk aan de binnensingel 42, de huidige adventskerk verlieten. Hierbij werd het gebouw uitgebreid. Van binnen is het gebouw diverse malen verbouwd waarbij er diverse zalen voor allerlei gemeentelijk werk gemaakt zijn. In de voorgevel is tussen het jaartal '''''18''''' en '''''82''''' een monogram van de architect W.C.M(etzelaar). De tekst ''‘DIAKONIE DER HERV. GEMEENTE‘'' op de voorgevel is niet meer zichtbaar. Tot op heden in gebruik.
+
Het gebouw is in 1882 ontworpen voor de N. H. Diaconie (Diaken- of Armenkamer) door gemeente-architect W.C. Metzelaar. In 1964 werd het gebouw door de Hervormde Diaconie verkocht aan de Baptistengemeente, die de kerk aan de Binnensingel 42, de huidige Adventskerk, verliet. Hierbij werd het gebouw uitgebreid. Van binnen is het gebouw diverse  
 +
malen verbouwd, waarbij er diverse zalen voor allerlei gemeentelijk werk gemaakt zijn. In de voorgevel is tussen het jaartal '''''18''''' en '''''82''''' een monogram van de architect W.C.M(etzelaar). De tekst ''‘DIAKONIE DER HERV. GEMEENTE‘'' op de voorgevel is niet meer zichtbaar. Tot op heden in gebruik.
  
 
==Afbeeldingen==
 
==Afbeeldingen==

Huidige versie van 14 jun 2021 om 14:48


Bezig met het laden van de kaart...
Algemene gegevens
Naam kerk: Baptistenkerk
Genootschap: Baptistengemeente Deventer
Provincie: Overijssel
Gemeente: Deventer
Plaats: Deventer
Adres: Binnensingel 16
Postcode: 7411PM
Jaar ingebruikname: 1882
Architect: W.C. Metzelaar
Huidige bestemming: kerk
Monument status: Geen


Geschiedenis

Het gebouw is in 1882 ontworpen voor de N. H. Diaconie (Diaken- of Armenkamer) door gemeente-architect W.C. Metzelaar. In 1964 werd het gebouw door de Hervormde Diaconie verkocht aan de Baptistengemeente, die de kerk aan de Binnensingel 42, de huidige Adventskerk, verliet. Hierbij werd het gebouw uitgebreid. Van binnen is het gebouw diverse malen verbouwd, waarbij er diverse zalen voor allerlei gemeentelijk werk gemaakt zijn. In de voorgevel is tussen het jaartal 18 en 82 een monogram van de architect W.C.M(etzelaar). De tekst ‘DIAKONIE DER HERV. GEMEENTE‘ op de voorgevel is niet meer zichtbaar. Tot op heden in gebruik.

Afbeeldingen